LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Colportage door De Nederlandse Leeskring te Apeldoorn

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
rvandene

Colportage door De Nederlandse Leeskring te Apeldoorn

Ongelezen bericht door rvandene »

Hierbij willen wij iedereen op de hoogte brengen van de
de colportage praktijken van de Nederlands Leeskring (afgekort NLK) te Apeldoorn.

Het begon allemaal 4 jaar geleden. Wij waren verhuisd en op ons nieuwe adres meldde zich al spoedig een verkoopagent van de Nederlandse Leeskring. Wij werden misleid met mooie woorden en cadeaubonnen en lieten ons abonneren op de leesmap. We vroegen nog of we eventueel tussentijds konden opzeggen. Natuurlijk was dit mogelijk als de map ons niet zou bevallen, was het antwoord toen. Dat hebben we dus geweten! Slim als het NLK dan is, lieten zij ons meteen 4 losse contractjes tekenen, waarmee we dus voor 4 jaar vast zouden zitten aan de NLK! Erg misleidend
dus.

Al na een half jaar bleef de leesmap ongelezen en hebben wij nog voor het eerste jaar de overeenkomst daarom schriftelijk opgezegd. Gelukkig maar achteraf gezien, want anders was ons contract stilzwijgend verlengd tot nog wel 8 jaar leesmap!

Bellen naar de Nederlandse Leeskring te Apeldoorn leverde ook niet op. Op een harde zakelijke toon vertelde een administratief medewerker van NLK dat wij vastzaten aan het ondertekende contract.
Slikken dus maar die map!

Toen onlangs de laatste leesmap was buiten gehangen, deden mijn vrouw en ik een vreugdedansje.
De abonnementsperiode van 4 jaar was eindelijk afgelopen. De vreugde was niet voor lang, want een week later lag er alweer een brief van NLK op onze deurmat. In de brief stond dat NLK recht zou hebben op nog eens een verlenging van 40 weken! NLK beroepte zich daarmee op de leveringsvoorwaarden waarin stond dat de stopgezette weken tijdens de vakantieperiodes achteraf tot een verlenging van het contract zouden leiden. NLK wees ons op het verschuldigde bedrag van nog eens € 153,27 dat wij moesten betalen voor de te leveren leesmappen.

Aangezien wij geen enkele belangstelling meer hadden en op geen enkele manier nog iets
te maken wilden hebben met de NLK, schreven wij een brief. We vroegen het NLK nogmaals vriendelijk van een verlenging af te zien, aangezien de abonnementsperiode
van 4 jaar toch echt wel lang genoeg was geweest. Ook wilden we een kopie contract met de bepalende leveringsvoorwaarden en een specificatie van alle stopgezette weken, waaruit een verlenging zou blijken.

Een week later kregen een brief van de NLK waarin stond dat zij vasthielden aan verlenging en wij moesten maar het bedrag ophoesten. Elk klein afwezigheidsbriefje dat mijn vrouw in de vakantie had achtergelaten hadden ze gekopieerd als dossiervorming.

Uiteindelijk hebben wij het restbedrag betaald. We hopen nu echt nooit meer iets van NLK te vernemen. We hopen dat veel mensen dit bericht lezen zodat zij behoed zijn wanneer de NLK aan de deur komt.

Gesloten