LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Jencikova 7 filialen dicht

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Treso

Jencikova 7 filialen dicht

Ongelezen bericht door Treso »

Laaste gerucht; Jencikova sluit 7 filialen noodgedwongen.

Als iemand meer details weet, laat het hier weten!


Tresco

Maud

Re: Jencikova 7 filialen dicht

Ongelezen bericht door Maud »

fijn dit soort geruchten.
IP doorgeven, Treso opsporen en aanklagen wegens laster.

Zo moeilijk is het niet (ook ongefundeerde geruchten verspreiden is een koud kunstje zo blijkt). Dat mag de Radar redactie die over het Internetforum gaat zich aanrekenen...

J. Bouwman

Re: Jencikova 7 filialen dicht

Ongelezen bericht door J. Bouwman »

Mijn zus heeft er een bank gekocht en had het er ook over!

Weet niet of dat het filiaal betreft waar zij heeft gekocht!


J. Bouwman

Tresco

Re: Jencikova 7 filialen dicht

Ongelezen bericht door Tresco »

Beste Maud,

Lasteren doe ik niet, dit komt uit het dagblad van het Noorden:

16 december 2004, 09:17 uur • Artikeloverzicht

Meubelketen Jencikova richting bankroet

Menno Hoexum

groningen - De meubelketen Jencikova die deze week haar filiaal in Groningen leeghaalde, stevent af op een faillissement. Dat zegt een woordvoerder van een groep beleggers die nog 160.000 euro achterstallige huur moet ontvangen.

De huurachterstand geldt de filialen in Arnhem, Eindhoven en Breda, waar het bedrijf eerder dan in Groningen de winkels ontmantelde en het personeel naar huis stuurde. De rechtbank in Haarlem zou de faillissementsaanvragen in behandeling hebben.

De eigenaar van het pand in de Oosterstraat in Groningen is een juridische procedure begonnen in de hoop nog iets van de huurschuld van vier maanden van Jencikova te kunnen innen. Jencikova heeft landelijk twaalf vestigingen die volgens insiders allemaal op de rand van het faillissement balanceren.

De eigenaar van Jencikova, Johan de Vries, vertelde eerder deze week een reorganisatie uit te voeren in de hoop een klein aantal vestigingen open te kunnen houden.

Klanten die een aanbetaling van 25 procent op bestelde meubelen hebben gedaan, moeten vrezen voor hun geld. Leveranciers van Jencikova weigeren nog zaken te doen omdat veel rekeningen niet zijn betaald.



Vier maanden wachten op lamp

De Groningse Marja Bos wacht al sinds 20 augustus op de levering van een lamp. Het geduld van Bos is op. "Ik heb er al driehonderd keer achteraan gebeld. En het gaat maar om een lamp." Op 20 augustus bestelde ze in de winkel een lamp van 99 euro. Ze deed een aanbetaling van 25 euro. Al wat bij haar thuis kwam, geen lamp. Nu is de zaak dicht en maakt Bos zich zorgen. "Nu is dit maar een lamp. Stel je voor dat je een hele slaapkamer hebt besteld."

Een woordvoerder van het bedrijf zegt het verhaal van mevrouw Bos heel goed te kennen. Zij zegt dat de lamp op korte termijn bij haar wordt afgeleverd wordt. "Ze hoeft zich echt geen zorgen te maken", verzekert zij.

Gast

Re: Jencikova 7 filialen dicht

Ongelezen bericht door Gast »

Maud heeft gelijk. Mijnheer Tresco had gelijk al zijn bron moeten vermelden. Er lopen hier teveel gluiperds rond die concurrenten een oor proberen aan te naaien door dit soort valse informatie te verspreiden. Het laat wel zien wat voor wereldje de meubelbranche is (voor een groot deel dan, de goeden uitgezonderd).

Gesloten