LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

gezondheid
Berichten: 1367
Lid geworden op: 03 nov 2011 08:37

Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door gezondheid »

Het is code oranje geeft KNMI aan voor wat betreft klimaatverandering. Moeten we onze levensstijl gaan aanpassen of niet? Wat doe jij voor het milieu?

Zie ook http://nos.nl/artikel/2070717-knmi-code ... imaat.html

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door bprosman »

Moeten we onze levensstijl gaan aanpassen of niet?
Nee, ik kan niet wachten tot we ananas en sinaasappels uit eigen tuin hebben :-)
Zoveel lekkerder dan die natte kleffe veldsla.
Palmboompje dr bij en dat alles in Empel aan zee.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door olaf79 »

Ik denk dat we dat zeker moeten en niet alleen onze levensstijl maar ook onze manier van denken. De tijd dat moeder natuur ongebreideld misbruikt kan worden door de mens is voorbij.

Naast het milieu zijn er natuurlijk andere redenen om na te denken over meer duurzame levensstijlen. O.a. onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en daardoor van despoten regimes is Rusland en het M.O.

igen
Berichten: 259
Lid geworden op: 29 aug 2015 00:38

Re: Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door igen »

Uiteindelijk is alles dat energie verbruikt zeer slecht voor het milieu. Zelfs wind- en zonne-energie. De techniek vereist altijd natuurlijke grondstoffen waarvan er uiteindelijk te weinig is om de honger naar energie van de mens te voeden. Zo gek is de filmreeks Transformers dus niet.
Voor genoeg waterstof auto's is er veel te weinig platina, windenergie-masten herbergen kilometers koperdraad en het vervaardigen van efficiënte zzonnecollectoren vergt een ongezonde hoeveelheid chemicaliën....

Mucha

Re: Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door newmikey »

gezondheid schreef:Het is code oranje geeft KNMI aan voor wat betreft klimaatverandering.
Dergelijke codes bestaan niet. Het is als eenmalige publiciteitsstunt gedaan door het KNMI. De link verklaart: "Het KNMI gebruikt kleurcodes normaal om te waarschuwen voor gevaarlijk weer. Aan de vooravond van de mondiale klimaattop gebruikt het weerinstituut eenmalig een kleurcode om de toestand van het klimaat aan te duiden."
Moeten we onze levensstijl gaan aanpassen of niet? Wat doe jij voor het milieu?
Als je dat leuk vindt, kan je dat uiteraard doen maar veel effect zal het niet hebben. De uitstoot komt voornamelijk van vervuilende industrieën, landbouw. De emissies als gevolg van verkeer zijn ook aanzienlijk maar daar valt voorlopig weinig aan te doen zolang de autotechnologie nog geen goede alternatieven biedt. Ook verschuiving naar openbaar vervoer zal niet veel soelaas bieden aangezien dat het probleem slechts verschuift naar de energiecentrales.

Een andere poster meldde het ook al: de fabricage van accus's, zonnecellen en windmolens, om maar eens een paar "groene" alternatieven te noemen gebruikt veel energie en schaarse grondstoffen zoals (zware) metalen, goud, platina en zilver en de nog véél schaarsere stoffen waarmee magneten worden vervaardigd. Zelf produceren we uiteraard ook de nodige CO2, gewoon door adem te halen.

Inzetten op meer ruimtevaart om zo schaarse grondstoffen uit de ruimte te oogsten, nieuwe technologieën om grondstoffen uit zeewater te filteren/bezinken en grootschalige CO2 opslag lijken zaken waarmee de burger zich individueel niet mee bezig kan- of hoeft te houden. Hetzelfde geldt voor grootschalige groenaanplant en voorkoming van kaalslag om zo de totaalmassa aan fotosynthese te vergroten. Bij dit laatste moeten we uiteraard rekening houden dat de CO2 die door planten/bomen wordt afgevangen niet verdwijnt, deze wordt slechts "vastgehouden" in de planten totdat deze afsterven of geoogst worden waarna de afgevangen koolstofatomen weer vrolijk met zuurstof reageren en als CO2 vrijkomen.

Alles bij elkaar denk ik dat vermindering van de CO2 uitstoot meer iets voor regeringen (en de buiten dit volstrekt nutteloze VN) die door regelgeving de grootste uitstoot kunnen beteugelen. Alles wat wij kunnen doen is de auto eens wat vaker laten staan, een aardig gebaar, maar volstrekt symbolisch en van nul en generlei belang voor de uitstootcijfers.

igen
Berichten: 259
Lid geworden op: 29 aug 2015 00:38

Re: Moeten we levensstijl aanpassen vanwege klimaatverandering?

Ongelezen bericht door igen »

Enigszins offtopic, maar zoek voor de gein eens China af met GoogleEarth. De enorme accucellen fabriek staat namelijk in een zeer desolaat landschap: in een straal van 50kilometer(!) is welhaast alle flora en fauna vernietigd door vervuiling van lucht, grond en water. Afval gooien ze daar gewoon over een muur, dan is het toch oom opgeruimd?

Gesloten