LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Lenen lenen, betalen betalen - deel 1

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Lenen lenen, betalen betalen - deel 1

Ongelezen bericht door kweenie »

m.salverda schreef: Zoals u bekend zal zijn beschikken nogal wat gepensioneerden over een tijdens hun werk met eigen geld opgebouwde lijfrente.
M.i. zou het interessant zijn om een regeling te ontwerpen om het vele geld dat op deze manier geparkeerd is wat sneller los te maken.
Dit zou kunnen gebeuren door enig belastingvoordeel te geven bij een besluit om lijfrente te laten uitkeren, op voorwaarde dat hiermee hypotheekschulden worden afgelost.
Eén en ander kan behoorlijk budgettair neutraal verlopen omdat toegepast belastingvoordeel wordt gecompenseerd door verminderde hypotheekrenteaftrek.
Het gaat hier dus om mensen die én het voordeel hadden dat ze vroeger veel makkelijker lijfrentes konden aftrekken (mogelijk nog oud-regime polissen), én bewust zo min mogelijk op hun hypotheek hebben afgelost om ook daarbij maar zo veel mogelijk belastingvoordeel te krijgen, en dat belastingvoordeel zo lang mogelijk te houden. Voor die mensen, die dus al dubbel fiscaal voordeel hebben gehad, zou er nu dus een regeling moeten komen waarmee ze nóg meer fiscaal voordeel zouden krijgen? Dat vind ik niet echt wenselijk.

Gesloten