LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Simon
Berichten: 412
Lid geworden op: 05 aug 2003 10:05

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Simon »

helaas is een premieverlaging geen reden om op te zeggen. Alleen Delta Lloyd en OHRA hebben de premies verhoogd, en zijn nu de duurste van nederland.

rogier

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door rogier »

Het bericht van Simon is onjuist.

Als premie en/of de voorwaarden wijzigen kan opgezegd worden tot 60 dagen nadat het Ziekenfonds hiervan bericht heeft gestuurd. Dus zelfs nog in januari kan van Ziekenfonds veranderd worden. Alle ziekenfondsen hebben volgens mij de voorwaarden moeten aanpassen i.v.m. de verlaging van de nominale premie. Bij de aanvullende verzekeringen kunnen de uit het basispakket verwijderde onderdelen gekozen worden.

Ohra en Delta Lloyd zijn niet de duurste!

lies

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door lies »

Ik vinds het goed dat er van vele verzekeringen alles op een rijtje gezet is, zodat er een goed overzicht van premies en dekking ontstaat.
Maar ik vind wel dat niet alle verzekeraars er tussen staan en er nog veel meer goedkopere ziekenfonds verzekeraars zullen zijn. Ik mis bijv. CZ, Agis, Amegon, fbto enz., enz. Ook heb ik er nog een die zeker de moeite waard is om mee te vergelijken, bij scheelde het al € 18.00 per maand, deze is: SEZ, specialist in Employee Benefits en zorgverzekeringen. Van hun heb ik verzekerings papieren gekregen van SR zorgverzekeraar te Rotterdam met lage premies.

A. Schipper

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door A. Schipper »

Als reactie op de uitzending over ziekenfondsverzekeringen van de 22e, het volgende.

Er werd in de uitzending gezegd dat er zonder al te veel problemen overgestapt kan worden naar een andere (goedkopere) ziekenfondsverzekering en dat men ook voor de aanvullende verzekeringen geaccepteerd zal worden.

Waar ik echter niemend over hoor is dat al reeds verstrekte voorzieningen (bij mij: TV-leesloep, spraak- en vergrotingssoftware computer, loepbril en een sta-op stoel), in bruikleen verstrekt worden.
Er staat duidelijk op de machtiging van zo'n voorziening dat de verstrekking geldt zolang men verzekerd is bij de verstrekkende maatschappij, in mijn geval Zilveren Kruis/Achmea Ziekenfonds.
Wil ik dus overstappen naar een ander Ziekenfonds, dan moet ik eerst al mijn (zeer noodzakenlijke!) hulpmiddelen inleveren en vervolgens de hele procedure voor het aanvragen van de voorzieningen, bij de nieuwe maatschappij, opnieuw opstarten.

D.w.z. dat mijn oogarts en het instituut Visio, opnieuw alle aanvragen moet indienen.
Inclusief de wachtlijsten bij de oogarts en bij Visio, de verwerkingstijd bij het ziekenfonds en de levertijd van de leverancier, ben je al gauw een maand of negen (of nog langer!) verder, weet ik uit persoonlijke ervaring.
Het zelfde geldt voor de sta-op stoel, aangevraagd via de rheumatoloog.

Mensen in mijn situatie kunnen dus in de praktijk niet van ziekenfonfsverzekering veranderen.
Waarom kunnen ziekenfondsen hier onderling geen afspraken over maken, zodat verstrekkingen onderling kunnen worden overgenomen?

maudluuk

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door maudluuk »

Ik lees in dit forum dat tot 60 dagen na bericht van een ziekenfonds opgezegd kan worden waar haalt u deze wijsheid vandaan?
Ik ben zelf fysiotherapeut en krijg dus veel reacties en vragen van patienten. Maar alleen een opzegtermijn heb ik nergens kunnen vinden (ook niet na het bellen met ziekenfondsen VGZ en CZ),iedere keer tegenstrijdige antwoorden en op hun site vind ik er niets over....
Dus zou ik het op prijs stellen om erachter te komen waar de opzegtermijn officieel omschreven staat.

Jan1
Berichten: 772
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Jan1 »

Even Gooooglen, dit is slechts één van de resultaten.

Opzeggen ziekenfonds:
Dat is afhankelijk van een aantal factoren:
U bent ziekenfondsverzekerd?

Dan moet u vóór 1 november schriftelijk opzeggen bij overstap naar een ander ziekenfonds per 1 januari daaropvolgend.
Bij premieverhoging heeft u 60 dagen de tijd om uw verzekering schriftelijk te beëindigen, na ingang van de premieverhoging.
Als u geen recht meer heeft op ziekenfondsverzekering dient u dit binnen 30 dagen aan ons door te geven.

U bent particulier verzekerd?

Dan moet u vóór 1 oktober schriftelijk opzeggen bij overstap naar een andere zorgverzekeraar per 1 januari daaropvolgend.
Bij premieverhoging heeft u 30 dagen de tijd om uw verzekering schriftelijk te beëindigen, na ingang van de premieverhoging.
Als u geen recht meer heeft op particuliere verzekering i.v.m. inschrijving in het ziekenfonds, wordt uw particuliere verzekering beëindigd op de dag dat wij uw bewijs van inschrijving in het ziekenfonds ontvangen. Eventuele dubbelbetaalde premie wordt aan u terugbetaald door het ziekenfonds, mits u tijdig (binnen 30 dagen) bent aangemeld bij het ziekenfonds.


.

vergelijk_je_rijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 dec 2003 11:30

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door vergelijk_je_rijk »

Ik stoor me de laatste tijd enorm aan radar ... hoe onafhankelijk is Radar eigenlijk?! Iedere keer als het over verzekeringen gaat wordt er ruim aandacht besteed aan de internet site Independer. Als je op de site van Independer kijkt zie je meteen dat het geen non-profit organisatie is ....

Waarom worden andere vergelijk sites niet genoemd?! Ik noem www.geencentteveel.nl en www.fx.nl

Beuken

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Beuken »

:( In uw programma werd verteld dat je zelf het ziekenfondspakket kunt samenstellen. B.v. wil je geen kraamhulp (ik ben alleenstaand) dan kan dat uit het pakket gehaald worden. Er waren nog een aantal van die voorbeelden. Bij navraag bij mijn zorgverzekeraar TRIAS werd mij verteld dat dat absoluut NIET kan. Hoe zit dat?

maudluuk

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door maudluuk »

ik heb gegooooogeld maar heb toch mijn twijfels bij de 60 dagen.Bij cz verzekering staat nl duidelijk bij een premieVERHOGING,hierin zit hem juist mijn vraag/probleem.Er is nl sprake van een premieverlaging bij alle ziekenfondsen!!!!Alleen de kosten van de aanvullende verzekeringen gaan omhoog,maar dit is in feite een particuliere verzekering en de nominale premie niet...dus hog steeds geen duidelijk antwoord voor mijn patienten en wij allemaal als ziekenfonds verzekerden die er misschien pas in de loop van januarie of februarie erachter komen dat ze misschien bij een andere verzekering of bij een andere aanvullende verzekering beter af zijn!! Want een uitgebreidere aanvullende verzekering kan voor veel mensen per saldo goedkoper zijn dan juist een hele goedkope met een klein pakket.
Zo heeft amicon bv een 100 procent tandarts vergoeding (tot een bepaald max) en andere verzekeringen weer niet, de cz vergoed bv 200 euro voor een bril ongeacht de sterkte en ga zo maar door.
Iedereen moet goed voor zichzelf kijken welke zorg hij/zij nodig acht.Dus het loont om te vergelijken.Maar dit kost veel tijd en navraag

Marloes29

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Marloes29 »

Ik heb net even vergeleken en kwam tot de ontdekking dat de premies die hier vermeld worden niet kloppen met de werkelijkheid.
Zelfs met het vergelijken van de premie's bij andere verzekeringsmaatschappijen zou ik duurder uit komen terwijl de site aangeeft dat het voordeliger is???!!!
Het betreft hier de verzekeringsmaatschappij Zilveren kruis die nu ddurder neer wordt gezet dan in werkelijk is.
Ik heb vandaag per post de nieuwe premie ontvangen en het verschil is gewoon 30 euro!!!
Op de site zou ik iets van 123 euro gaan betalen terwijl ik dus maar 90 euro ga betalen!!
Dus ik zou heel goed kijken wat je huidige premie is,en wat de site aangeeft!

peet

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door peet »

Ik heb de test ook gedaan via ziekenfondshulp en het resultaat was:

ONS ADVIES O.B.V. UW GEZINSSITUATIE
VIA INDEPENDER

ZIEKTEKOSTENVERZEKERING
Product Zwolsche Algemeene Budget
Aantal verzekerde personen 1
Eigen risico EUR 300

PREMIE
Netto premie* EUR 152 per maand


Ik ga nu betalen bij Geove 120 euro met een risico van 50 euro.
Dus die hele uitkomst klopt niet

Mensen let dus goed op en kijk eerst goed wat je nu gaat betalen want het advies is niet altijd voordeliger

cammi
Berichten: 31
Lid geworden op: 10 dec 2003 19:09

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door cammi »

Beste mensen,

Gelukkig zijn er meer kritische lezers onder u.

Er is reeds geconstateerd dat Independer een commerciele organisatie is, en dat men daar zeker niet op af moet gaan. Waarom raadt Tros-radar zoiets aan? Ja, TROS maakt hiervoor zelfs een soort reclame. Ik ben echter van mening, dat dit helemaal niet klopt. (zoals in andere bijdragen ook aangetoond werd).

WAT IK WIL ZEGGEN IS:
Heel belangrijk om te overwegen is , of u de aanvullende verzekering zou kunnen opzeggen. De ziekenfondsen schermen met advertenties op de STER allemaal met "wij betalen dit WEL", maar in feite betaalt u het zelf, doordat gewoon een particuliere premie wordt gevraagd. De regering heeft de fysiotherapie juist uit het basis-ZF-pakket gehaald, met de bedoeling te bezuinigen. Als iedereen zich nu toch verzekert, is er van bezuiniging geen sprake.

HOE MOET U BEOORDELEN OF U DE AANVULLENDE VERZEKERING KAN OPZEGGEN?

Kijk hoeveel deze verzekering u kost, en wat u ervoor terugkrijgt. De verzekering van de belangrijkste dingen zit in de basis ziekenfonds verzekering. (specialist, ziekenhuis, huisarts). Alle overige zaken kunt u overwegen zelf te betalen. U bespaart dan een hoop premie. In feite hopen de ZF dat iedereen in de aanvullende verzekering blijft, maar daar is een commerciele reden voor.

De belangrijkste redenen om van ZF te veranderen zouden m.i. moeten zijn:
1. de hoogte van de zgn. nominale premie
2. de kwaliteit van hun dienstverlening en informatie-levering. Als dze efficient is betekent dit dat zij goedkoper kunnen werken dan een ander, waardoor zij op den duur goedkoper zullen zijn.

martin40

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door martin40 »

Inderdaad als je kijkt op jaarbasis wat je kunt reserveren op je internetspaarrekening !! door alleen de basisverzekering te nemen
de goedkoopste € 35,90 basis spaar je al gauw honderden € dan kun je zelf beter die fysio en tandarts betallen.. effe afspraken maken dat je deze betaald zonder kwitantie....[/b] :oops:

resp00116726

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door resp00116726 »

ik wil even reageren op de premieverhogingen.zelf ben ik verzekerd bij zorg en zekerheid. sinds 14 jaar. het doen van de test leverde als resultaat dat zorg en zekerheid niet biedt wat de andere wel bieden nl aanvullende tandarts en fysiotherapie. heb een brief in de bus gekregen die dit tegenspreekt. voor 28 eur meer per maand ben ik beter verzekerd dan ik voorheen was. dit staat niet in die test van independer. mijn vraag is dan ook, is independer wel up to date? ik heb gewoon mijn oude verzekering van een top naar een totaalpakket laten omzetten. de totale kosten voor twee personen bedragen dan 127,90 eur. het was iets van 99 eur. er zijn een aantal zaken wel enigszins verminderd. maar dat is bij elke verzekeraar zo. als je top verzekerd wilt zijn en je wilt van verzekeraart veranderen vragen ze op twee na allemaal een gezondsheidsverklaring. de premies liegen er ook niet om, zo om en nabij de 169 eur per maand. ik adviseer mensen eerst te informeren bij hun eigen verkeraar wat er zoals verandert en niet af te gaan op info van independer.
met vriendelijke groeten en succes

dani51

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door dani51 »

Het ziekenfonds was ooit ingesteld om samen de medemens en niet in de laatste plaats onszelf tegemoet te komen wanneer de kosten niet meer konden worden behapt: Jansen kon z'n poot breken, maar voor hetzelfde geld had men zelf de dag erop kanker....
Tot op de dag van vandaag vindt men zijn/haar eigen kwaal erger dan die van een ander, dus solidariteit: mmmwwaaah....met een korreltje zout nemen, dunkt mij!

Dit laatste moet het kabinet Zalm-Hoogervorst in gedachten hebben gehad bij het op de markt gooien van het zorgstelsel: je verzekeren voor-je-eigen...!
In eufemistische terminologie: je eigen verantwoordelijkheid nemen...
Maar het betekent feitelijk: verdeel en heers!

Tot aan de stelselherziening heb ik me nooit zo druk gemaakt om de verzekerbaarheid van ziekten en ongemakken. Plus Integraal verzekerd bij VGZ, dat moest mijn kwalenspectrum voldoende dekken,leek mij zo....
Totdat ik mijn nieuwe polisblad kreeg waarin ik las dat mijn nominale ziekenfondspremie (ik ben alleenstaande) met maar liefst VIER EURO is VERLAAGD (!!!), maar mijn aanvullende premie met slechts 8,30 Euri in positieve zin is bijgesteld, verhoogd dus.....

Och -denk je- wat uit het ziekenfonds is geflikkerd zit nu in je aanvullend pakket.
Bijna: VGZ heeft om de betaalbaarheid van het aanvullend pakket te kunnen waarborgen de vergoeding van enkele voorzieningen wat moeten bijstellen. U raadt het al: vooral snoeien in de overgenomen nominale voorzieningen als tandheelkunde, fysiotherapie, psychotherapie en AWBZ bijdrage, ziekenvervoer etc......

Mijn pakket kan overwegend veel voordeliger worden ondergebracht bij bijv. Univé of een "De Onderlinge Brekebeen", maar die zullen op een ander terrein wel weer iets verdachts hebben
En wat voor kwalen komen mij komend jaar tegemoet zonder dat ik daar nu (ergens gelukkig) geen flauw benul van heb..?
Maakte dit nieuwe zorgstelsel nog maar een calculerende burger van mij: het maakt echter slechts de goklust in mij wakker!

Ik hou het op het pakket dat VGZ mij nu heeft "aangeboden" in de wetenschap dat ik én meer moet betalen én minder van mijn verzekeraar moet verwachten.....
Waarom pik je dat, vraagt u zich wellicht af?
Tsjaaa....overspannen worden kost ook weer zoveel. Wie betaalt dat?!!!

HAARLEM.
Daniël Smit




Simon
Berichten: 412
Lid geworden op: 05 aug 2003 10:05

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Simon »

Radar en independer hebben het alleen maar over opzeggen wegens premieverhoging. Iemand die alleen basis is verzekerd, gaat juist MINDER betalen (bij Agis bijvoobeeld van € 31,50 naar € 27,95). In diverse uitspraken van de raad van toezicht is bepaald dat een premieverlaging geen reden is op op te zeggen (voorzover in de polisvoorwaarden bepaald wat bijna altijd het geval is). Opzeggen met als reden 'wijziging van de premie en/of voorwaarden' zal meer effect hebben.

Daarnaast zijn het wel degelijk Delta Lloyd en OHRA die samen de 2 duurste ziekenfondsen van nederland zijn in 2004 (de nominale premie dus).

Independer.nl

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Independer.nl »

Hierdoor reageren wij graag op de vele vragen en opmerkingen van bezoekers van de Radarsite.

Reactie op opmerking Simon, Rogier en Maudluuk:
Een wijziging van de nominale Ziekenfondspremie (ofwel de premie voor de basis Ziekenfondsdekking) biedt de mogelijkheid tot opzegging van het huidige Ziekenfonds. Hierbij speelt het geen rol of er sprake is van een verhoging of een verlaging van de nominale premie. Nu alle Ziekenfondsen de nominale Ziekenfondspremie hebben gewijzigd en de premies van de aanvullende verzekeringen zijn verhoogd, heeft iedereen de mogelijkheid om van Ziekenfonds te switchen. Voor de basis Ziekenfondsdekking geldt een opzegtermijn van 2 maanden na aankondiging van de premieverhoging en voor de aanvullende verzekering is dat 1 maand. In de praktijk is het echter niet mogelijk om een aanvullende Ziekenfondsverzekering voort te zetten bij een Ziekenfonds terwijl de basis Ziekenfondsdekking bij een ander Ziekenfonds wordt ondergebracht. Als binnen 2 maanden na aankondiging van de premieverhoging de Ziekenfondsverzekering wordt opgezegd zal door het betreffende Ziekenfonds de aanvullende verzekering ook automatisch worden beëindigd ook al is formeel gezien de opzegtermijn van 1 maand overschreden.

OHRA en Delta Lloyd hebben de hoogste nominale Ziekenfondspremie. Wanneer men geen aanvullende verzekering wenst zijn OHRA en Delta Lloyd inderdaad de duurste Ziekenfondsen. Kiest men voor een aanvullende verzekering dan hangt van de gewenste aanvulling af welk Ziekenfonds het duurst is.

Reactie op opmerkingen Lies:
In de vergelijking worden alle onderstaande Ziekenfondsen meegenomen in de vergelijking:
Amicon
Anderzorg
Agis
Avéro Achmea
Azivo
CZ
DSW
DVZ Achmea
FBTO Achmea
de Friesland
Geové
Groene Land Achmea
Delta Lloyd
Nederzorg
OHRA
ONVZ
OZ
OZB
Pro Life
PWZ Achmea
Rijnmond
Salland
Stad Rotterdam
Trias
Univé
VGZ
Zilveren Kruis Achmea
Zorg en Zekerheid
Bij gebruik van de Ziekenfondshulp wordt bekeken welke Ziekenfondsen een dekking bieden die gelijk is of maximaal 1 ster per rubriek slechter dan de dekking bij het huidige ziekenfonds in 2003. Ziekenfondsen die niet verschijnen hebben dus of op één van de onderdelen een slechtere dekking of zijn duurder dan de getoonde alternatieven.

Via www.independer.nl kan ook een Ziekenfondsvergelijking worden gemaakt waarbij men per dekkingscategorie de gewenste dekking kan aangeven. In het vergelijkingsscherm kunnen vervolgens de bovenstaande ziekenfondsen worden geselecteerd zodat de dekking van die Ziekenfondsen kan worden vergeleken met de resultaten uit de vergelijking.

SEZ is een assuantietussenpersoon die geen eigen Ziekenfondsproduct voert. Het door SEZ geadviseerde product van Stad Rotterdam wordt wel meegenomen in de vergelijking.

Reactie op de opmerking van A. Schipper
In de uitzending is aangegeven door de woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland dat iedereen bij het ziekenfonds waar men al verzekerd is de mogelijkheid krijgt om zonder verdere medische selectie de aanvullende verzekering uit te breiden met de dekkingsaspecten waarmee de basis Ziekenfondsdekking is beperkt. Bij het overstappen naar een ander Ziekenfonds kan zich inderdaad de door A. Schipper geschetste situatie zich voordoen.

Reactie op de opmerking van vergelijk_je_rijk
Independer.nl toont als enige onafhankelijke vergelijkingssite de producten van alle beschikbare aanbieders in tegenstelling tot de genoemde alternatieven waar alleen producten worden vergeleken van partijen waarmee die betreffende site een samenwerking heeft.

Reactie op de heer of mevrouw Beuken
In de uitzending is aangegeven dat er veel geld te besparen is wanneer u kijkt naar uw specifieke dekkingswensen. Het kan zijn dat er een goedkoper alternatief is voor uw huidige verzekering die slechts op een enkele rubriek een mindere dekking biedt. Wanneer dit rubrieken betreft die voor u niet relevant zijn dan kan dit een voordelig alternatief zijn zonder dat u er in dekking op achteruit gaat. U heeft gelijk dat het bij Ziekenfonds in tegenstelling tot particuliere verzekeringen niet mogelijk is om dekkingsonderdelen te schrappen in ruil voor een korting.

Reactie op de opmerking van Marloes 29
De berekende premies zijn door Zilveren Kruis zelf aangeleverd en gecontroleerd zodat de oorzaak van het verschil gelegen zal zijn in een verschil in aanvullende dekking of andere premiebepalende factoren.

Reactie op de opmerking van Peet
U heeft een vergelijking gemaakt van ziektekostenverzekeringen in plaats van ziekenfondsverzekeringen. In de ziektekostenmodule wordt door Independer een minimaal dekkingsadvies gegeven waarbij de voordligste aanbieder wordt gezocht. Er zijn dan goedekopere verzekeringen mogelijk maar daarvan is de dekking minder. Het is ook mogelijk om alleen een vergelijking op prijs te maken waarbij de allergoedkoopste ziektekostenverzekeringen worden getoond ongeacht de dekking.

Reactie op de opmerking van resp00116726
De bedoeling van de Ziekenfondshulp is om te bepalen of men bij het huidige ziekenfonds een dekking kan krijgen die minimaal gelijk is aan die van 2003. Wanneer het huidige Ziekenfonds de dekking heeft beperkt dan kan dus niet de dekking worden geboden die men vorig jaar had. Het is niet zo dat alle ziekenfondsen de dekking op dezelfde wijze hebben verslechterd. Wel is het ons opgevallen dat Ziekenfondsen de aanpassing van het basis Ziekenfondspakket hebben aangegegrepen om andere dekkingsbeperkingen door te voeren.

Tossie
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 nov 2003 12:11

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Tossie »

Onderstaande e-mail heb ik verstuurd aan Independer en Radar mbt Anderzorg. Het lukt mij niet om ANderzorg als goedkoopste verzekeraar uit de test te krijgen, terwijl ik de allerlaagste premie betaal en beschikking heb over de AV+ verzekering (erg uitgebreid):

"Naar aanleiding van verschillende meldingen in de media heb ik de ziekenfondscheck gedaan op jullie site.
Nadat ik mijn gegevens heb ingevoerd (huidig pakket en dat wat ik verzekerd wil hebben) krijg ik een overzicht van ziekenfondsen.
Onder het kopje A. Benodigd pakket 2004 bij uw huidig ziekenfonds zie ik staan:
Anderzorg heeft geen product in 2004 dat op alle onderdelen dezelfde dekking geeft als uw product in 2003. Waarschijnlijk is de dekking op een of meerdere onderdelen teruggebracht.

Ik ben nu dus (goedkoop) verzekerd bij Anderzorg en volgens uw site kan ik niet met dezelfde voorwaarden verzekerd blijven bij Anderzorg (ik heb daar het AV+ pakket, dat volgens mij overeenkomt met zo ongeveer alle andere AV+ verzekeringen).

Ook onder het kopje B zie ik geen Anderzorg terugkomen (terwijl deze verzekering nog €5 goedkoper is dan Nederzorg die bij mij op 2 komt). Ik vind dit erg vreemd. Ook mijn ouders en zus hebben de check gedaan en bij geen van allen komt ook maar Anderzorg in het overzicht voor.

Wat ik mij nu afvraag is hoe betrouwbaar jullie informatie is, want wat ik ook bij de kopjes Tandheelkunde, Fysiotherapie, Geneesmiddelen en Bevalling invul (alles ja of alles nee), Anderzorg komt nooit als optie in het lijstje voor. Hebben jullie Anderzorg bewust niet opgenomen in het overzicht?

Ik ben benieuwd naar jullie reactie, want ik vind dat als je jezelf presenteert als dé site waar mensen onafhankelijk aanbieders kunnen vergelijken, je dat ook waar moet maken. Ik het geval van Anderzorg krijg ik de indruk dat deze bewust niet wordt getoond als optie. Wellicht is het toeval, maar ook dan hoor ik graag een reactie.

Ik ben overigens geen medewerker van Anderzorg, maar betaal wel al een jaar de laagste premie!"

Simon
Berichten: 412
Lid geworden op: 05 aug 2003 10:05

Re: Bespaar op uw ziekenfondsverzekering via de Ziekenfondshulp

Ongelezen bericht door Simon »

kotm misschien doordat Anderzorg volgend jaar het AV+ pakket niet meer voert? zie ook www.anderzorg.nl bereken uw premie...

Gesloten