LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] uitspraak hoge raad

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
capellenaar
Berichten: 222
Lid geworden op: 24 sep 2003 17:14

uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door capellenaar »

Weet iemand inmiddels al wie er nou precies onder de regeling vallen? en ja er staat info op dexia.nl maar lees daar niets over degene die in een procedure zitten en ook nog eens positieve resultaten hebben behaald in het verleden. Kortom, het is nog steeds een beetje vaag allemaal. Heeft er al iemand meer nieuws?

Capellenaar

Julika
Berichten: 403
Lid geworden op: 30 nov 2003 18:50

Re: uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door Julika »

Bij www.dexiabank.nl klikken
op dexialease.nl
Daar staat op de rechte kant
Uitgelicht
Arrest Hoge Raad inzake ontbreken handtekening echtgeno(o)t(e)



Arrest Hoge Raad inzake ontbreken handtekening echtgeno(o)t(e)
De Hoge Raad besliste op 28 maart 2008 dat echtgenoten, onder bepaalde voorwaarden, een effectenlease-overeenkomst konden vernietigen.

In het onderhavige geval was de vraag aan de orde of de effectenlease-overeenkomsten rechtsgeldig zijn vernietigd door de echtgenote van de contractant. De Hoge Raad is van oordeel dat dit het geval is. Effectenlease-overeenkomsten moeten worden aangemerkt als huurkoop. Daaruit volgt dat voor deze overeenkomsten schriftelijke toestemming van de andere echtgenoot vereist is (artikel 1:88 Burgerlijk Wetboek). De hele uitspraak kunt u hier vinden.

In dit geval waren de effectenlease-overeenkomsten niet door de echtgenote van de contractant ondertekend, was de contractant gehuwd ten tijde van het aangaan van de overeenkomsten en had Dexia binnen drie jaar na het aangaan van deze overeenkomsten een Eegabrief (vernietigingsbrief) van de echtgenote van de contractant ontvangen.

Dexia stuurt aan die contractanten die dit arrest mogelijk aangaat in de eerste weken van april een brief. Wij adviseren u af te wachten of u deze brief krijgt. Het gaat om een overzichtelijke groep voor wie dit arrest van belang is. Het arrest heeft volgens Dexia betrekking op ongeveer 5.300 contracten.

De gegevens van die contractanten voor wie dit arrest mogelijk geldt, gaat Dexia nog controleren. Als inderdaad lijkt dat aan alle criteria is voldaan, stuurt Dexia rond half mei 2008 een voorstel voor de afwikkeling in lijn met het arrest (schadeloosstelling).


groetjes van Julika

Elias
Berichten: 1972
Lid geworden op: 09 mar 2005 00:10

Re: uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door Elias »

Als inderdaad lijkt dat aan alle criteria is voldaan, stuurt Dexia rond half mei 2008 een voorstel voor de afwikkeling in lijn met het arrest (schadeloosstelling).
Blijf opletten !
Er staat niet : blijkt
Nog altijd een slag om de arm dus.

Het (b)lijkt nog steeds een boevenbank te zijn.....

B17
Berichten: 959
Lid geworden op: 23 okt 2006 11:22

Re: uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door B17 »

Elk voorstel van dexia is een flutregeling geweest, enkel om de eigen zakken te spekken, nooit te vertrouwen geweest, enkel om te vertrappen, overleg altijd met een advocat die er meer van af weet dat
dexia lijkt te weten.

b17

ook ged.
Berichten: 24
Lid geworden op: 25 mar 2006 23:27

Re: uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door ook ged. »

Mijn echtgeno(o)t(e) / geregistreerd partner heeft de vernietigingsbrief later dan drie jaar na het aangaan van de overeenkomst naar Dexia gestuurd. Kom ik desondanks ook in aanmerking voor terugbetaling van de door mij betaalde bedragen?

Daar zegt het arrest van de Hoge Raad niets over. Het is nog niet te zeggen hoe de rechtspraak zich op dit punt zal ontwikkelen. U komt naar onze mening dan ook niet in aanmerking voor terugbetaling van de door u betaalde bedragen.

wordt er hier ook nog iets aangedaan?

of zijn die mensen hun geld kwijt?
mvg

Hiawathaatje
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 nov 2007 10:56

Re: uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door Hiawathaatje »

Als u de uitspraken van de laatste tijd heeft gevolgd, die zijn te lezen op rechtspraak.nl, de PAL site en op dit forum, kunt u voor uzelf een antwoord vinden op uw vraag.

Julika
Berichten: 403
Lid geworden op: 30 nov 2003 18:50

Re: uitspraak hoge raad

Ongelezen bericht door Julika »

Er is iets aan te doen!!!
@ ook ged.
Kijk hier
http://www.platformaandelenlease.nl/Uit ... 2008-1.htm
Art.5.4 en Art.5.5
De verjaringstermijn voor dit beroep is op grond van artikel 3:52 lid 1 sub d BW 3 jaar. Deze termijn vangt aan op het moment dat degene aan wie de bevoegdheid tot vernietiging toekomt bekend wordt met de overeenkomst. Niet noodzakelijk is dat deze bekend is met de juridische kwalificatie van die overeenkomst (vgl. HR 5 januari 2007.

groetjes Julika

Gesloten