Apple stopt met iTunes, wat betekent dat voor jou?

Apple stopt met iTunes, wat betekent dat voor jou?

Apple stopt met iTunes, maar hier komen drie nieuwe apps voor in de plaats, zo maakte de techgigant begin juni bekend. Wat betekent dat voor je iTunes-aankopen en -playlists, en voor de geldigheid van gift cards? We checkten het bij Apple.

Lees hier de vragen en antwoorden over de ontmateling en opsplitsing van Apples app iTunes.

Vanwaar deze ontmanteling van iTunes?

Apple rolt een nieuwe update van zijn besturingssysteem voor computers uit, genaamd macOS Catalina. ITunes, de app voor (onder andere) het afspelen van muziek, video's en podcasts, is daaruit verdwenen. Het maakt plaats voor drie speciale, meer 'gefocuste' apps voor muziek ( Apple Music), tv (Apple TV) en podcasts (Apple Podcasts).

Wanneer gaat deze verandering in?

Later deze maand (juni 2019 dus) is er een openbare bètaversie voor Mac-gebruikers beschikbaar via beta.apple.com. MacOS Catalina is dit najaar verkrijgbaar als gratis software-update voor Macs die medio 2012 of later op de markt zijn gebracht.

Wat gebeurt er met je downloads, aankopen, afspeellijsten et cetera?

Volgens Apple blijven al je aankopen en bibliotheken ('libraries') beschikbaar in de desbetreffende apps. Zo kun je films en televisieprogramma's die je in iTunes gekocht of gehuurd hebt, terugvinden in de nieuwe Apple TV-app, en al je muziek vind je voortaan in Apple Music.

Blijven iTunes cards nog inwisselbaar?

Ja. ITunes Gift Cards en iTunes credits blijven behouden en kun je nog gewoon gebruiken om aankopen in de Apple-apps te doen.

Kijk voor meer informatie over de op handen zijnde veranderingen op de website van Apple.

Meer over:

Ook interessant