Je Instagram-account is gehackt, wat nu?

Je Instagram-account is gehackt, wat nu?

Het kan erg vervelend zijn als je account van Instagram gehackt is of dat je een vermoeden hebt dat je account in verkeerde handen is gevallen.

Hieronder lees je een stappenplan hoe je te werk moet gaan om weer toegang te krijgen tot je Instagram-account. Een belangrijk onderscheid daarbij is wel dat de eerste stap is om na te gaan of je nog wel kunt aanmelden.

Maatregelen om je account veilig te houden

Wanneer je nog wel kunt aanmelden, maar het vermoeden hebt dat je account gehackt is, is het raadzaam de volgende dingen te doen om je account zo veilig mogelijk te houden.

  • Schakel tweestapsverificatie in voor een extra beveiliging.
  • Verander je wachtwoord.
  • Check welke verdachte externe apps toegang hebben om je account en trek de toegang van deze apps in. Open hiervoor je account en klik op het tandwiel om je accountopties te openen. Onder het kopje tabblad gekoppelde accounts kun je vervolgens zien welke apps toegang hebben.
  • Maak voor de zekerheid een backup van je Instagramgegevens. Dan heb je in ieder geval nog je gegevens mocht je account toch verwijderd worden. Zo download je al je Instagram-data.

Stappenplan om je gehackte account te herstellen

Als het je niet lukt om aan te melden bij je account, kun je extra hulp krijgen via de Instagram-app.

  1. Open op je telefoon de Instagram-app.
  2. Klik op het aanmeldscherm op 'Hulp bij aanmelden' onder 'aanmelden'.
  3. Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
  4. Tik onder 'Aanmeldlink versturen' op 'Meer hulp nodig?' en volg de instructies op het scherm.

 

Daarnaast is het ook zinvol om in je inbox van je e-mail te kijken. Check vooral ook je spammap. Als het gekoppelde e-mailadres voor je Instagram-account is gewijzigd, krijg je hier een melding van. Mocht deze wijziging niet kloppen of je vertrouwt de wijziging  niet, dan kun je de wijziging terugdraaien door te klikken op 'revert this change'.

 

Bron: Instagram

Ook interessant