Kun je later dit jaar nog je NS Keuzedagen gebruiken?

Kun je later dit jaar nog je NS Keuzedagen gebruiken?

De NS verlengt de geldigheid van de Keuzedagen. Door de coronacrisis reizen alleen personen die noodzakelijk met de trein moeten en die geen andere manier hebben om te reizen.

We schreven eerder al dat de coronacrisis effect heeft op je NS abonnement. Per abonnement verschilt de oplossing om niet onnodige kosten te maken. Zo kun je bij bepaalde abonnementen je NS abonnement tijdelijk stopzetten.

NS komt nu de abonnementhouders met Keuzedagen tegemoet door de geldigheid van hun Keuzedagen te verlengen tot einde van het jaar, in plaats van twee maanden. Ruim 400.000 NS-klanten worden hierover geïnformeerd. De Keuzedagen hebben normaal elk een geldigheid van twee maanden, waarna ze verlopen. NS verlengt vandaag de geldigheid van alle komende Keuzedagen tot en met 31 december 2020. Reizigers kunnen ze zo later dit jaar gebruiken voor een dagje uit met de trein, hoopt NS. 

Helpen om onnodige kosten te vermijden 

'We zien ernaar uit om je later in het jaar, als het weer kan, weer in de trein te mogen verwelkomen', schrijft NS in de mail aan klanten. Door de coronamaatregelen en het advies om alleen voor noodzakelijke reizen van de trein gebruik te maken, blijven veel Keuzedagen momenteel ongebruikt. NS kwam klanten daarom al op verzoek tegemoet met een nieuwe Keuzedag, voor gebruik op een later moment. De afgelopen weken heeft NS gebruikt om te werken aan een oplossing voor alle abonnementhouders met Keuzedagen. NS wil abonnementhouders helpen om onnodige kosten te vermijden. 

Wat zijn Keuzedagen? 

Met Keuzedagen reizen NS-abonnementhouders van 60 jaar of ouder zeven dagen per jaar onbeperkt met de trein. De abonnementsprijs voor de keuzedagen komt bovenop het abonnementsgeld van een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement. Met NS Flex kun je helaas niet kiezen voor Keuzedagen. Op de website van NS is te lezen dat vanaf 2021 de Keuzedagen niet meer geldig zijn in de middagspits en krijgen een geldigheid van 1 jaar in plaats van 2 maanden. 

Ook interessant