toggle menu

4 tips voor als je naar Griekenland op vakantie gaat

4 tips voor als je naar Griekenland op vakantie gaat

Nu de Griekse banken in de problemen zitten, wordt toeristen aangeraden cash geld mee te nemen voor de héle vakantie. Dat zijn we niet meer gewend, met stapels bankbiljetten op je vakantieadres rondlopen.

Radar Extra heeft de problemen in Griekenland al eerder aan de kaak gesteld in een tweedelige serie over de prijs van de euro.

Om alle risico's zoveel mogelijk af te dekken, komt directeur Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR met de volgende adviezen:

Tip 1: Tijdens de vlucht is het beter de stapels biljetten te spreiden onder de personen in je reisgezelschap.

Tip 2: Ga niet met 3000 euro in je borstzakje rondlopen. Huur een geldkluisje. De meeste hotels hebben ze op de kamer, campings hebben vaak kluisjes bij de receptie.

Tip 3: Betaal in restaurants en winkels zoveel mogelijk met je creditcard. Dat lukt vaak nog wel, zeker op de toeristische eilanden.

Tip 4: Kijk vooraf nog eens goed naar je reisverzekering. Check goed wat er staat over contant geld, en de verzekerde som. Kijk of er een dekking is voor extra kosten die je maakt.

Niet veel problemen

Oostdam verwacht niet veel problemen: 'Alle Grieken lopen nu ook rond met stapels cash, dus het risico is gespreid. Verder weten de Grieken heel goed dat ze afhankelijk zijn van toeristen. Ik denk niet dat we bang moeten zijn voor veel zakkenrollerij.'

Volgens de ANVR gaan er de komende weken tienduizenden Nederlanders richting Griekenland. De reisorganisatie heeft geen indicaties dat toeristen hun reizen annuleren door de onrust rond het land.

Gewijzigd reisadvies

Het reisadvies voor Griekenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken is gewijzigd. Reizigers wordt nu geadviseerd het verblijf daar extra goed voor te bereiden en alert te zijn op veranderingen in de situatie.

Net als reisbrancheorganisatie ANVR waarschuwt het ministerie ervoor dat het wellicht niet mogelijk is om in Griekenland te pinnen en dat mogelijk ook niet meer met creditcards kan worden betaald. 'Zorg daarom voor voldoende contant geld om alle kosten van uw verblijf in Griekenland tot uw terugkeer te dekken, ook onverwachte kosten', luidt het advies. Ook is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten zodat onverwachte uitgaven zijn gedekt.

Buitenlandse Zaken adviseert de toerist in Griekenland verder om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de adviezen, die steeds worden bijgewerkt, te volgen.

Een woordvoerster van het ministerie benadrukt dat het niet gaat om een waarschuwing voor een onveilige situatie.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant