toggle menu

ACM geeft Seniorenvoordeelpas tik op vingers

ACM geeft Seniorenvoordeelpas tik op vingers

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Seniorenvoordeelpas aangesproken op de manier waarop zij omgaan met het verlengen en opzeggen van het abonnement. Zo werd in strijd met de regels het abonnement automatisch met een jaar verlengd. Consumenten konden in dat nieuwe jaar niet tussentijds opzeggen.

Seniorenvoordeelpas: 24 euro per jaar voor korting die er niet is

Met de Seniorenvoordeelpas kunnen consumenten bij bepaalde websites en lokale winkels kortingen krijgen op hun aankopen. Althans, dat belooft het bedrijf. Vorig jaar al kwamen bij Radar klachten binnen van consumenten over de pas. Uit onderzoek van Radar bleek vervolgens dat veel bedrijven waarmee Seniorenvoordeelpas zei samen te werken, nooit van het bedrijf hadden gehoord.

Nu wordt het bedrijf aangesproken over het opzegbeleid, dat zij voert. Evert Jan Hummelen, waarnemend directeur consumenten: 'Het is belangrijk dat bedrijven de regels rond het opzeggen van abonnementen naleven en dat consumenten weten wat hun rechten zijn. Hiermee voorkom je dat consumenten ongewild te lang vast zitten aan een abonnement.'

Abonnement beëindigen

Een abonnement moet in veel gevallen na de oorspronkelijke duur van het contract maandelijks kunnen worden opgezegd. Algemene voorwaarden die iets anders bepalen zijn niet geldig. Ook andere punten in de algemene voorwaarden die in strijd waren met de regels heeft het bedrijf inmiddels onder druk van de ACM aangepast.

Duidelijk aanbod

De ACM heeft Seniorenvoordeelpas ook aangesproken op de wervingspraktijken. Zo werden mensen via Facebook benaderd. Consumenten dachten meer informatie op te vragen, maar zaten direct aan een abonnement vast. Verder heeft de ACM het bedrijf opgedragen duidelijk te zijn over wat de pas kost en waar je met de pas korting krijgt. Seniorenvoordeelpas heeft onder druk van de ACM ook het bestelproces op de website aangepast, zodat het voor de consument duidelijk is dat hij een overeenkomst sluit.      

ACM blijft Seniorenvoordeelpas in de gaten houden

De ACM zal de komende tijd in de gaten houden of Seniorenvoordeelpas zich aan de regels blijft houden en de afspraken nakomt. Consumenten die toch nog problemen ondervinden met dit bedrijf kunnen dit melden bij ConsuWijzer.

Nationaal Ouderenfonds zegt sponsordeal met Seniorenvoordeelpas op

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant