toggle menu

Banken storten chipknipsaldo terug

Banken storten chipknipsaldo terug

Alle Nederlandse banken gaan begin 2015 het chipknipsaldo van klanten automatisch terugstorten. Dit maakte Betaalvereniging Nederland donderdag bekend.

Het betaalsysteem chipknip houdt op 1 januari op te bestaan. Op dit moment staat er naar schatting nog tussen 70 en 80 miljoen euro op chipknips bij banken. De 12 miljoen eigenaren hebben dat geld er nog niet afgehaald. De banken hebben nu besloten dit voor hun klanten automatisch in orde te maken.

Currence, merkeigenaar van Chipknip, heeft samen met al haar licentiehouders besloten het saldo van de chipknip terug te storten aan klanten. ABN AMRO, Rabobank en ING lieten eerder al weten dit te gaan doen. Maar ook andere banken zoals SNS, Triodos en Van Lanschot volgen nu.

Eind januari geld terug

ABN AMRO streeft ernaar bij klanten met een actieve betaalpas het saldo eind januari 2015 terug te boeken. Het chipknipsaldo van overige passen wordt zo snel mogelijk daarna teruggestort.

Ook Rabobank en ING beginnen na 1 januari met terugstorten. Bij Rabo staat er volgens een woordvoerster nog ongeveer 27 miljoen euro op de chipknip van 3,3 miljoen betaalpassen.

Klanten kunnen het chipknipsaldo tot 1 januari ook zelf nog terugstorten op hun betaalrekening via een van de chipknip-laadpunten. Afgelopen maanden is er campagne gevoerd om mensen erop te wijzen dat de laatste oplaadpunten van de chipknip op 31 december op zwart gaan. Gemiddeld staat er nog 7 euro op de chip.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant