toggle menu

Consumentenbond: Verschillende prijzen bij Jumbo- en Hoogvliet-filialen

Consumentenbond: Verschillende prijzen bij Jumbo- en Hoogvliet-filialen

Jumbo-filialen hanteren verschillende prijsniveaus. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Het prijsniveau (laag, midden of hoog) wordt volgens de bond vooral bepaald door nabije concurrentie. Zijn er in de buurt geen andere supermarkten of duurdere supermarkten, dan betaal je meer voor boodschappen bij de Jumbo. Zijn er wel (veel) goedkopere supermarkten, dan zijn de prijzen lager.

In 54 procent van de winkels van Jumbo wordt het hoogste prijsniveau gehanteerd, in 31 procent het middelste en in 14 procent het laagste niveau. Duurdere Jumbo's staan vooral in Friesland, Groningen en Limburg, en in de Randstad zijn er meer goedkopere filialen. En in IJsselstein (provincie Utrecht) vind je enkel Jumbo's in het duurdere segment, in de stad Utrecht alleen winkels in het goedkoopste segment.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ook in Hoogvliet-filialen de prijzen - van met name huismerken - kunnen verschillen.

In dit bestand vind je een overzicht van de verschillende prijsniveaus van Jumbo- en Hoogvliet-filialen

Bezorgsupermark Picnic komt als goedkoopste uit de bus voor A-merken. Volgens de Consumentenbond zijn ALDI en Lidl het voordeligst in de huismerken, maar zijn de verschillen met andere supermarkten wel kleiner geworden. In 2015 waren ALDI en Lidl 20 tot 22 procent goedkoper, nu is dat 15 procent. Supermarkt Spar is het duurst voor huismerken én A-merken.

Bron: Consumentenbond

Ook interessant