Coronavirus nog altijd onvoorspelbaar: mogelijk opnieuw uitstel reguliere zorg

Coronavirus nog altijd onvoorspelbaar: mogelijk opnieuw uitstel reguliere zorg

Ziekenhuizen wapenen zich alweer voor het najaar, doordat het coronavirus nog altijd onvoorspelbaar is. Door extra patiënten én personeel dat uitvalt verwachten deskundigen opnieuw uitstel van reguliere zorg, meldt het AD.

‘We hebben nog nauwelijks rust gehad’

De hoop was dat het coronavirus zich deze zomer koest zou houden, maar vrijdag lagen toch weer 937 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis. Hiervan liggen er 42 op de intensive care. ‘We hebben het nog nauwelijks rustig gehad’, constateert Chantal Bleeker-Rovers, internist-infectioloog in het Radboudumc.

Reguliere zorg kan niet gegarandeerd worden

Met enige zorg wordt er daarom door deskundigen naar het najaar gekeken. ‘Ik durf er geen weddenschap op af te sluiten. Deze zomergolf heeft ons ook weer verrast’, aldus Mark Kramer, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). De verwachting is dat ook deze winter veel patiënten met corona in de ziekenhuizen belanden. Reguliere zorg kan daarom niet gegarandeerd worden. Zo zegt Kramer: ‘We moeten er rekening mee houden dat ook deze winter niet aan elke zorgvraag kan worden voldaan.’

Bron: AD

Ook interessant