Maandag in Radar: Verkeerd energielabel | Noise-cancelling koptelefoons

Maandag in Radar: Verkeerd energielabel | Noise-cancelling koptelefoons

Samen met een muziekproducer en een techneut testen we noise-cancelling koptelefoons. Verder: bij wie moet je aankloppen als je nieuwe huis een verkeerd energielabel blijkt te hebben - en moet het hele systeem voor het aanvragen van zulke labels niet op de schop? Dit en meer zie je maandag 8 oktober in Radar.

Noise-cancelling koptelefoons getest

Ideaal voor in het vliegtuig, tegen het irritante gebrom, of om geklets van je collega's te kunnen negeren: een noise cancelling koptelefoon. Radar test een vijftal noise cancelling koptelefoons die je kunt kopen voor bedragen tussen de 60 en 350 euro. Een techneut meet hoeveel geluid de koptelefoons alsnog doorlaten en een muziekproducer beoordeelt het draagcomfort en de geluidskwaliteit.

Dubbel verlies door verkeerd energielabel

Het is je gelukt: je hebt je droomhuis gevonden en gekocht! Niet zonder slag of stoot, want de woning is verouderd en moet verbouwd worden. Daarom heb je extra goed naar het financiële plaatje gekeken.

Het huis is verkocht met energielabel A, dus budget voor extra isolering was niet nodig. Maar wanneer je eenmaal met de verbouwing begint, blijkt dat het huis niet energielabel A maar label D moet hebben. Dat betekent dat je én te veel hebt betaald voor het huis én dat je extra moet gaan isoleren: dubbel verlies dus. Maar bij wie moet je nou aankloppen?

Het systeem van het aanvragen van een energielabel staat al sinds jaar en dag ter discussie. Hoe werkt het systeem, is het wel betrouwbaar en moet het eigenlijk niet op de schop?

Maandag 8 oktober in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Ook interessant