toggle menu

Opgelet bij het aanvragen van zorgtoeslag op Zorgtoeslag.nl

Opgelet bij het aanvragen van zorgtoeslag op Zorgtoeslag.nl

Radar ontvangt meldingen van mensen die zorgtoeslag willen aanvragen en daarbij geconfronteerd worden met torenhoge kosten van bijna 40 euro. Veel consumenten zijn zich niet bewust dat ze zich bevinden op een website die niet van de Belastingdienst is. Toeslagen aanvragen kost niets bij de Belastingdienst.

Er zijn allerlei commerciële bedrijven actief die mensen naar hun website proberen te krijgen om zorgtoeslag of huurtoeslag aan te vragen. Daar vragen ze tussen de dertig en veertig euro voor. Zo ook de website Zorgtoeslag.nl.

Beluister hier het fragment

Hoe werkt Zorgtoeslag.nl?

Zorgtoeslag.nl functioneert als intermediair tussen aanvrager en de Belastingdienst. Mensen die geen DigiD hebben kunnen via deze website zorgtoeslag aanvragen. Dat kost 39,50 euro per aanvraag, dat staat overigens ook vermeld op de site zelf. Twee jaar geleden besteedden we ook al aandacht aan dit bedrijf in het Mediateam. Toen waren de kosten nog 29,50 euro. 

Andere voorbeelden

Er zijn nog meer van dit soort websites. Zo kost een aanvraag voor zorgtoeslag bij Toeslagenaanvragen.net 39,50 euro, bij Toeslagenaanvraag.nl 34 euro en bij Jouwtoeslag.info eveneens 39,50 euro. Waar het vooral opletten is, is wanneer mensen op Google zoeken naar 'aanvragen zorgtoeslag'. Dan komen dit soort websites bovenaan, want dat zijn advertenties waarvoor betaald is aan Google . Zo komen ze zelfs nog boven de officiële website van de Belastingdienst in de zoekresultaten.

Let op bij dit soort websites!

We kregen niet alleen meldingen via de Radar app, maar ook op het forum komt dit bedrijf met regelmaat naar voren. Radar adviseert consumenten om niet met dit soort bedrijven in zee te gaan. Niet alleen betaal je onnodig veel geld voor iets dat gratis aan te vragen is, maar ook moet je je burgerservicenummer (BSN) invoeren en dat is alleen bestemd voor communicatie tussen de overheid en burgers.

Reactie Zorgtoeslag.nl

Jelle Stelpstra, mede-eigenaar van Zorgtoeslag.nl, geeft aan dat 'zowel op de homepage, onder de veelgestelde vragen en onder elke stap voor het invullen van de gegevens in het stappenplan vermeld staat dat een aanvraag via ons 39,50 euro kost'.

Belastingdienst adviseert: Toeslagen.nl officiële site

Renate van der Toorn is woordvoerder bij de Belastingdienst en verwijst consumenten naar Toeslagen.nl. Dit is de officiële website van de Belastingdienst waar je gratis allerlei toeslagen kan aanvragen. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Daarnaast zijn er ook allerlei maatschappelijke instanties die geen kosten rekenen voor hulp bij het aanvragen van toeslagen.

Ook interessant