'Polishouders Yarden moeten zich zorgen maken over uitkering'

'Polishouders Yarden moeten zich zorgen maken over uitkering'

De financiële positie van uitvaartverzekeraar Yarden is zodanig verzwakt dat polishouders zich zorgen moeten maken over hun uitkering. Dat blijkt uit een solvabiliteitsrapportage van het uitvaartbedrijf die onlangs op de website is verschenen, meldt het FD. Het uitvaartbedrijf staat al enige tijd onder curatele van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), zo wordt nu duidelijk.

Vorige maand schreef de krant al over de benarde situatie van Yarden, dat een miljoen polishouders heeft, maar de kapitaalbuffers blijken nog veel lager dan toen gedacht. De uitvaartverzekeringstak had eind 2018 een solvabiliteitsratio van 26 procent, terwijl deze graadmeter van de wettelijk verplichte buffers minstens 100 procent moet zijn. Eind 2017 stonden de buffers nog op 120 procent.

Lees ook: Uitvaartverzekeraar Yarden financieel in zwaar weer

'Yarden werkt op dit moment hard aan de versterking van haar buffers en heeft bij DNB een herstelplan ingediend om weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen', reageert de uitvaartorganisatie schriftelijk. Het zegt voldoende geld in kas te hebben om uitvaarten uit te voeren.

Bron: ANP

Ook interessant