Politie gaat meer mobiele flitscontroles uitvoeren

Politie gaat meer mobiele flitscontroles uitvoeren

De politie gaat na twee rustige jaren weer volop onaangekondigd hardrijders bekeuren. Vooral op wegen waar veel ongelukken gebeuren en vaak te hard wordt gereden, komen meer mobiele flitscontroles.

'Ik verwacht dat het aantal mobiele controles dit jaar hoger is dan de afgelopen jaren,' stelt landelijk projectmanager infrastructuur van de politie Egbert-Jan van Hasselt in het AD.

Afgelopen halfjaar recordaantal mobiele flitsers gesignaleerd

Van januari tot mei 2017 is al een recordaantal van bijna 8.000 mobiele flitsers gesignaleerd, bijna 40 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit alle meldingen die sinds 2016 zijn ontvangen bij de app Flitsmeister. Uit analyse van alle meldingen blijkt de A13 tussen Rotterdam en Den Haag dé flitshotspot te zijn. Met slechts 16,7 kilometer weg en 850 mobiele flitsers sinds 2016 heeft de A13 de hoogste flitsdichtheid.

Provinciale wegen

Van de provinciale wegen springen de N11 tussen Leiden en Bodegraven en de N302 bij Lelystad eruit. Voor het bepalen van de locaties maakt de politie gebruik van ongevallencijfers en gegevens van navigatiediensten, waaruit blijkt op welke plekken automobilisten vaak te hard rijden.

Bron: ANP MediaWatch / AD

Ook interessant