Vijftigduizend pakketjes PostNL te laat

Vijftigduizend pakketjes PostNL te laat

Zo'n vijftigduizend pakketjes die zijn besteld tijdens Black Friday en Cyber Monday hebben bij de bezorging van PostNL vertraging opgelopen. Ze worden pas woensdag geleverd. Dat meldt NU.nl.

Black Friday en Cyber Monday zijn overgewaaide tradities uit Amerika. Elk jaar prijzen meerdere winkels op deze dagen veel van hun artikelen af, waardoor consumenten enorm veel online bestellen. Dat leidde de afgelopen dagen tot de nodige vertraging bij de bezorging. Zo’n vijftigduizend bestellingen zouden niet op tijd bezorgd zijn.

5 procent van de bestellingen te laat

Het gaat om vijf procent van de bestellingen, verklaart een woordvoerder van PostNL dinsdag. 'Als we aangeven dat we een pakket vandaag bezorgen, dan kunnen klanten ervan uitgaan dat we vandaag langskomen', aldus het bedrijf in een schriftelijke reactie aan NU.nl.

Bij bol.com werd 's nachts nog nooit zo veel besteld. MediaMarkt zag het aantal online bezoekers ook flink stijgen ten opzichte van een jaar geleden.

Een woordvoerder van bol.com vertelt aan NU.nl dat de vertragingen vergelijkbaar zijn met die van andere drukke dagen. '90 tot 100 procent van de bestellingen komt op tijd.' Als er wel eventuele vertraging is opgelopen zou volgens bol.com een bestelling maximaal een dag te laat komen.

Bol.com probeert in te spelen op de drukte

Bol.com heeft verschillende mogelijkheden om in te spelen op de drukte. Zo heeft bol.com continu contact met de verschillende pakketdiensten als er drukte ontstaat. Ook kan de verkoper besluiten de voorwaarden van bezorging aan te passen, zodat er meer tijd is om alle orders te verwerken.

Bron: NU.nl

Meer over:

Ook interessant