toggle menu

Alles in het water gevallen

Je sluit een verzekering af omdat je een bepaald risico wil afdekken. Als er dan iets gebeurt, kun je terugvallen op de verzekering. Wat als de verzekeraar je in de kou laat staan? Dat overkomt Jan Willem van den Ban en Andrea Vos.

Allianz: Overtocht is verzekerd

De grootste droom van Jan Willem en Andrea is om met hun twee kinderen op een woonboot te wonen in Amsterdam. Ze ontwerpen er zelf één en laten de woonark bouwen bij een arkenbouwer in Heerenveen.

In juli dit jaar is de woonboot klaar en voordat de transporteur op pad gaat, controleren de Jan Willem en Andrea eerst hun verzekering. Allianz bevestigt in een mail dat de overtocht verzekerd is, alleen gaat het eigen risico van 250 euro omhoog naar 2500 euro.

De woning zinkt...

Op de dag van het transport gebeurt er iets vreselijks: de woning zinkt. Jan Willem en Andrea lichten direct hun verzekeraar in maar Allianz komt met een opmerkelijk antwoord: het transport van de woonark was wel verzekerd, maar het evenement, het zinken, niet. En tot hun stomme verbazing zegt de verzekeraar een week na het lichten van de woonboot eenzijdig de verzekering op.

Het stel schakelt verzekeringsadvocaat Agnes Koert in en zij maakt dit soort dingen zeer regelmatig mee. 'De verzekeraar is de machtige partij en weigert de schade te vergoeden en zie als schadelijdende partij dan maar eens je recht te halen', aldus Koert.

Schade: 200.000 euro

De schade is enorm en wordt nu geschat op zo'n 200.000 euro inclusief de kosten voor de dubbele woonlasten. De woonboot was helemaal klaar, maar is nu onbewoonbaar.

Inmiddels ligt de woonboot op z’n plek. Dankzij een crowdfund-actie van hun vrienden zijn Jan Willem en Andrea nu zelf de woonboot aan het opknappen, zodat het gezin er binnenkort toch kan gaan wonen.

Kom zelf in actie, help Jan Willen en Andrea en deel onze oproep aan Allianz op Facebook!

Update 13 december: Allianz gaat overstag

Bekijk de oproep aan Allianz op Facebook

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant