background branding

Top 5: de meest teruggekeken uitzendingonderwerpen van 2016

antoinette-studio-overzicht-uitz-780.jpg

Een gratis mobieltje bij een abonnement blijkt later een verkapte lening. En: de airfryer van Tefal eindigt als laatste in de airfryertest. Welke onderwerpen uit de uitzending werden door jullie het meest bekeken?

Radar maakte in 2016 35 'reguliere' uitzendingen, en een tweeluik Radar Extra: Tien jaar marktwerking in de zorg. In 2016 werd ook het eerste deel van het tweeluik over het beroepsonderwijs uitgezonden (deel 2 volgt op 2 januari 2017). Welke onderwerpen werden online het meest teruggekeken?

De 5 meest teruggekeken uitzendingonderwerpen van 2016

  1. AirfryersRadar test de 4 meest verkochte airfryers op smaak én op vetgehalte. Welke airfryer komt als beste uit de bus? Op een gedeelde eerste plaats eindigen Princess en Watshome, de twee goedkoopste Airfryers. Zij krijgen van het panel allebei gemiddeld een 6. Op de derde plaats komt de Philips, de duurste, met een gemiddeld eindcijfer van 5,3. Als laatste eindigt de Tefal met een 4,5. Let op: deze test komt uit maart dit jaar, het kan zijn dat er inmiddels een nieuwere versie van de geteste modellen beschikbaar is.
  2. Moet SNS een staatsbank blijven?In de reportage laat Radar een aantal voor- en tegenstanders van een staatsbank aan het woord. Ook wordt een aantal aspecten besproken: waar moet deze bank aan voldoen en wat mag deze bank wel of niet doen? En: wat vindt het Testpanel eigenlijk van dit idee?
  3. 'Gratis' mobieltje bij all-in abonnementDe Hoge Raad heeft beslist dat alle all-in abonnementen waarbij niet specifiek is aangegeven wat de prijs is die de consument voor de telefoon betaald heeft, nietig verklaard kunnen worden. Dit betekent dat de klant gecompenseerd wordt en in sommige gevallen zelfs de nieuwwaarde van het toestel terugkrijgt. Je kunt je geld terugkrijgen, Radar zet verschillende situaties en voorbeeldbrieven op een rij.
  4. Alles in het water gevallenDe gloednieuwe woonboot van Jan Willem en Andrea zinkt als deze wordt vervoerd van de bouwplaats naar de ligplaats. Jan Willem en Andrea lichten direct hun verzekeraar in maar Allianz komt met een opmerkelijk antwoord: het transport van de woonark was wel verzekerd, maar het evenement, het zinken, niet. Radar roept de verzekeraar via Facebook op in actie te komen. Het bericht wordt meer dan achtduizend keer gedeeld en bereikt meer dan een half miljoen mensen. Een dag na de uitzending maakt Allianz bekend Jan Willem en Andrea tegemoet te komen in de kosten.
  5. Beter slapen met melatonineMensen die zelf geen melatonine aanmaken, of die bijvoorbeeld een jetlag hebben, kunnen baat hebben bij melatonine uit een potje. Ook voor mensen met een heel afwijkend bioritme kan het helpen. Het slikken van het middel kan echter ook je bioritme verstoren. In Radar waarschuwen slaapexperts voor de averechtse werking van melatonine.

Radar test de 4 meest verkochte airfryers op smaak én op vetgehalte. Welke airfryer komt als beste uit de bus?

Op een gedeelde eerste plaats eindigen Princess en Watshome, de twee goedkoopste Airfryers. Zij krijgen van het panel allebei gemiddeld een 6. Op de derde plaats komt de Philips, de duurste, met een gemiddeld eindcijfer van 5,3. Als laatste eindigt de Tefal met een 4,5.

Let op: deze test komt uit maart dit jaar, het kan zijn dat er inmiddels een nieuwere versie van de geteste modellen beschikbaar is.

In de reportage laat Radar een aantal voor- en tegenstanders van een staatsbank aan het woord. Ook wordt een aantal aspecten besproken: waar moet deze bank aan voldoen en wat mag deze bank wel of niet doen? En: wat vindt het Testpanel eigenlijk van dit idee?

De Hoge Raad heeft beslist dat alle all-in abonnementen waarbij niet specifiek is aangegeven wat de prijs is die de consument voor de telefoon betaald heeft, nietig verklaard kunnen worden. Dit betekent dat de klant gecompenseerd wordt en in sommige gevallen zelfs de nieuwwaarde van het toestel terugkrijgt.

Je kunt je geld terugkrijgen, Radar zet verschillende situaties en voorbeeldbrieven op een rij.

De gloednieuwe woonboot van Jan Willem en Andrea zinkt als deze wordt vervoerd van de bouwplaats naar de ligplaats. Jan Willem en Andrea lichten direct hun verzekeraar in maar Allianz komt met een opmerkelijk antwoord: het transport van de woonark was wel verzekerd, maar het evenement, het zinken, niet.

Radar roept de verzekeraar via Facebook op in actie te komen. Het bericht wordt meer dan achtduizend keer gedeeld en bereikt meer dan een half miljoen mensen. Een dag na de uitzending maakt Allianz bekend Jan Willem en Andrea tegemoet te komen in de kosten.

Mensen die zelf geen melatonine aanmaken, of die bijvoorbeeld een jetlag hebben, kunnen baat hebben bij melatonine uit een potje. Ook voor mensen met een heel afwijkend bioritme kan het helpen. Het slikken van het middel kan echter ook je bioritme verstoren. In Radar waarschuwen slaapexperts voor de averechtse werking van melatonine.