toggle menu

Binckbank geeft 37.000 euro van klant aan gokverslaafde | Radar Checkt!

Eugène Manders had bijna 37.000 euro op een beleggingsrekening staan, tot Binckbank dit bedrag terugboekte naar een oud rekeningnummer van hem. Die rekening (voorheen een Postbankrekening) was al jaren niet meer in zijn bezit, maar inmiddels overgegaan naar een meneer in Nunspeet. En ja, die had het al vergokt (aldus de beste man) voor Manders goed en wel achter de fout kwam. En Binckbank? Die geeft doodleuk de NAW-gegevens van de man aan Manders: zo kan hij zelf zijn geld terug vorderen. Met stoom uit zijn oren wendt Eugène zich tot Radar.

Het verhaal van Eugène begint in 2007, als hij besluit te gaan beleggen via beleggingsbank Alex. Hij boekt al zijn spaargeld van de Postbank over naar Alex. In 2020 besluit hij tijdelijk uit te stappen. Het geld wordt dan apart gezet totdat de klant vraagt om weer in te stappen. Dat doet hij in 2021, maar wat blijkt? Zijn geld is weg. Na talloze keren bellen met de Binckbank ontdekt Eugène dat de bank zijn beleggingsgeld ongevraagd heeft overgemaakt naar de oorspronkelijke Postbank-rekening. En ja, van die spaarrekening had hij al jaren geleden afscheid genomen. En dat nummer is door ING weer aan een ander uitgereikt. Een meneer in Nunspeet. 

Opnieuw een bank die NAW-gegevens weggeeft

Ongevraagd geld storten op een verkeerde rekening. Onbegrijpelijk vindt Eugène het. Hij sommeert Binckbank dan ook om zijn geld terug te geven. Tevergeefs. Hij krijgt de NAW-gegevens van de man in Nunspeet en kan met hem een regeling treffen om het geld terug te krijgen. Waar kennen we dat van: banken die NAW-gegevens weggeven

Al snel blijkt dat de man uit Nunspeet het geld 'vergokt' heeft (zijn woorden). En ja, van een kale kip kun je niet plukken. Uit pure wanhoop neemt Eugène een advocaat in de armen. Ook die haalt bakzeil bij Binckbank. Maar dan komt Fons van Radar, hij belt Binckbank. En wat volgde is geschiedenis. 

Al eerder 50.000 foutieve transacties

Opmerkelijk: Uit research van advocaat Hendrik Jan Bos (die ons onbezoldigd adviseerde in deze zaak) blijkt dat in 2014 alleen al 50.000 foutieve transacties zijn gedaan. Daarbij ging het om 200 miljoen euro, waarvan 70 procent is teruggestort aan de rechtmatige eigenaars. 

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant