toggle menu

Eneco registreert verkeerde boiler, laat klant de rekening betalen | Radar checkt

Omdat de man van Pauline Wolters vaak zijn hoofd stootte aan de boiler bij het afwassen, besluit het stel een kleiner formaat te huren bij Eneco. In februari 2017 maakt de boiler van 80 liter plaats voor een 50 liter boiler. Dat scheelt niet alleen hoofdpijn, maar ook in prijs. In theorie dan, want Eneco blijft stoïcijns de boiler van 80 liter factureren. 

Op 21 februari 2017 krijgen Pauline en Piet Wolters een contract van Eneco voor hun nieuwe boiler van 50 liter. Hierin staat dat zij per maand 12,79 verschuldigd zijn aan Eneco voor huur van de boiler. Maar wanneer bijna een jaar later de jaarnota 2017 op de deurmat valt, ziet Pauline dat Eneco nog steeds een boiler van 80 liter factureert. En die kost per maand 13,94. 

Onderzoek Eneco

Pauline besluit contact op te nemen met de klantenservice van Eneco, maar de inhoud van de boiler lijkt niet zomaar aangepast te kunnen worden. Na lang mailen en bellen met de klantenservice, komt er uiteindelijk een controleur van Eneco langs. Die constateert dat het daadwerkelijk om een boiler van 50 liter gaat. 

Maar zelfs na het bezoek van de controleur is het probleem nog niet opgelost. Zo blijkt wanneer de jaarrekening 2018 binnenkomt in januari 2019. Weer staat de boiler van 80 liter op de jaarnota, met wederom een hoger bedrag dan dat Pauline en Piet verschuldigd zijn aan Eneco. 

Geen geld terug maar bijbetalen

Opnieuw belt Pauline met Eneco. Die beloven haar dat het probleem binnen acht weken opgelost is. Maar dan krijgt het stel op 14 maart opnieuw bericht van Eneco. Een factuur van 364 euro, waaronder 283,86 euro voor gebruik van de boiler van 50 liter vanaf februari 2017. Maar dat bedrag is al lang betaald, sterker nog Pauline en Piet hebben juist te veel betaald en zouden 77,20 euro terug moeten krijgen van Eneco. 

Oplossing

Omdat Pauline niet lukt om door te dringen bij de klantenservice van Eneco, belt Fons met de afdeling persvoorlichting. De 50 literboiler blijkt nog steeds niet in het systeem van de energieleverancier te staan. Eneco belooft de fout nog diezelfde dag op te lossen en het te veel betaalde bedrag terug te storten. 

Waarom het zo lang heeft moeten duren blijft onduidelijk. Eneco zegt beterschap toe en belooft de gang van zaken rondom het voorval na te lopen.  

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant