toggle menu

Fons bakt pannenkoeken voor daklozen

Veel mensen moeten thuis blijven vanwege het coronavirus en verslaggever Fons vraagt zich af wat je dan doet. Hij gaat langs bij Lisanne en Alice die pannenkoeken bakken voor daklozen.

De vrouwen zijn vrijwilliger van stichting Serve the City en willen iets met hun tijd doen voor de ander. 'Eten brengt mensen samen', aldus vrijwilliger Alice. Serve the City koppelt vrijwilligers aan sociale projecten.

Welkome maaltijd

Daklozenopvang de Regenboog is blij met de pannenkoeken. 'Wij mogen niet meer dan 25 daklozen toelaten in de opvang vanwege de anderhalvemeterregel. Daarnaast ontvangen wij minder voedsel van restaurants en supermarkten, omdat restaurants gesloten zijn en supermarkten weinig producten overhouden aan het einde van de dag', aldus coördinator van de Regenboog Groep, Bianca Koster,  uit Amsterdam. 'Pannenkoeken zijn daarom een welkome maaltijd voor de thuislozen.'

Oproep aan alle Nederlanders

De Regenboog Groep zou graag een oproep willen doen aan alle Nederlanders die tijd over hebben. 'Van pannenkoeken tot spaghetti, wij zullen erg blij zijn met ontbijt en warme maaltijden om de daklozen aan eten te voorzien.' De maaltijden en voedselproducten kunnen tussen 08.30 uur en 14.30 uur gebracht worden bij iedere daklozenopvang.

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant