Fons bakt pannenkoeken voor daklozen

Veel mensen moeten thuis blijven vanwege het coronavirus en verslaggever Fons vraagt zich af wat je dan doet. Hij gaat langs bij Lisanne en Alice die pannenkoeken bakken voor daklozen.

De vrouwen zijn vrijwilliger van stichting Serve the City en willen iets met hun tijd doen voor de ander. 'Eten brengt mensen samen', aldus vrijwilliger Alice. Serve the City koppelt vrijwilligers aan sociale projecten.

Welkome maaltijd

Daklozenopvang de Regenboog is blij met de pannenkoeken. 'Wij mogen niet meer dan 25 daklozen toelaten in de opvang vanwege de anderhalvemeterregel. Daarnaast ontvangen wij minder voedsel van restaurants en supermarkten, omdat restaurants gesloten zijn en supermarkten weinig producten overhouden aan het einde van de dag', aldus coördinator van de Regenboog Groep, Bianca Koster,  uit Amsterdam. 'Pannenkoeken zijn daarom een welkome maaltijd voor de thuislozen.'

Oproep aan alle Nederlanders

De Regenboog Groep zou graag een oproep willen doen aan alle Nederlanders die tijd over hebben. 'Van pannenkoeken tot spaghetti, wij zullen erg blij zijn met ontbijt en warme maaltijden om de daklozen aan eten te voorzien.' De maaltijden en voedselproducten kunnen tussen 08.30 uur en 14.30 uur gebracht worden bij iedere daklozenopvang.

Meer over:

Forumreacties (6)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 13-04-2020 15:53
  Daklozenopvangcentra ontvangen minder voedsel van restaurants en supermarkten, omdat de restaurants gesloten zijn en supermarkten weinig overhouden aan het einde van de dag. Daklozenopvangcentra zijn daarom erg blij met ontbijt en warme maaltijden om de daklozen van eten te voorzien. De maaltijden en voedselproducten kunnen tussen 08.30 uur en 14.30 uur gebracht worden bij iedere daklozenopvang. Hoe draag jij je steentje bij in de coronatijd? Misschien kun je anderen op ideeën brengen!

  Bekijk het fragment hier
 • R
  • Revoked
  • 13-04-2020 16:10
  Ik woon in het buitengebied, tegen de Duitse grens aan. We hebben vooral last van kuddes bejaarden die per se op een elektrische fiets de quarantaine moeten ontvluchten, en met alle geweld met eigen ogen moeten zien of de grens dan toch echt dicht zit. Daar gooi ik graag mijn steentjes naar. Het is verdorie mijn achtertuin waar ze in staan. Hoepel op, blijf binnen.
 • M
  • moederslink
  • 13-04-2020 17:19
  Het Rode Kruis helpt de daklozen óók en dat moet ook , zeker in deze tijd en verder :
  ideeën en initiatieven vliegen je om de oren op TV.
  Wat ik zelf doe? Niet zoveel want ik kom bar weinig onder de mensen nu.
  Wel stuur ik bemoedigende kaartjes en stuur mailtjes.
Alle reacties (6)

Ook interessant