toggle menu

Krijg je echt witte tanden van whitening tandpasta?

Wil jij ook zulke witte tanden als in de tandpastareclame? Dan is de vraag of dit met whitening tandpasta lukt.

De Consumentenbond liet dertig mensen een maand lang met verschillende whitening tandpasta's hun tanden poetsen, met teleurstellende uitkomsten.

Bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde, Cor van Loveren, nuanceert het onderzoek enigszins. Volgens hem worden je tanden wél iets witter. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, maar witter dan de oorspronkelijke kleur die je tanden hebben, worden ze nooit. Tenzij ze worden gebleekt met waterstofperoxide, maar dit mag niet worden verwerkt in tandpasta's.

Volgens de Consumentenbond beloven de fabrikanten wel van alles; 'een tint witter in één week', 'direct wittere tanden', of 'langdurig zichtbaar wittere tanden'. In werkelijkheid verwijdert de tandpasta alleen aanslag en vuil, en worden de tanden dus niet echt witter. 'Misleidend', volgens Joyce Donat van de Consumentenbond. Volgens de organisatie is het een zaak voor de Reclame Code Commissie.

Hier lees je de volledige testuitslag van de Consumentenbond. Je vindt hier ook de prijs-/kwaliteitverhouding van de whitening tandpasta's.

Lees ook: Is whitening tandpasta schadelijk voor je glazuur? En: werkt het?

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant