toggle menu

Leeftijdsdiscriminatie bij American Express voortaan duidelijker | Radar checkt

De financiële dienstverlener American Express bracht de 77-jarige Lennard Gerla niet op de hoogte dat hij onverzekerd is bij de creditcard-uitgever vanwege zijn leeftijd. Alle klanten boven de 75 jaar worden niet meer verzekerd door American Express. Zo heeft Gerla twee jaar lang betaald voor een dienst waar hij geen recht op had. 

American Express liet niets van zich horen na aandringen van Radar, tot nu. Zij zullen voortaan klanten tijdig informeren als ze niet meer verzekerd zijn wegens de leeftijd. Wat betreft de leeftijdsdiscriminatie stelt American Express dat ze voldoen aan de Nederlandse wetgeving. 

Tweede Kamerlid Corrie van Brenk heeft naar aanleiding van de reportage Kamervragen gesteld aan minister van Financien. Daaruit moet blijken of American Express de voorwaarden moet wijzigen.

Dit is de volledige reactie van American Express:

'American Express biedt een breed scala van services en privileges als onderdeel van de producten, waar een reisverzekering onderdeel van uitmaakt. Wij communiceren de verzekeringsvoorwaarden op het moment dat de kaart wordt aangevraagd. Tevens zijn deze beschikbaar op onze website. Wij evalueren deze voorwaarden en bepalingen voortdurend om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan wet- en regelgeving. 

Om het bewustzijn van de leeftijdsclausule in de verzekeringen te vergroten, zullen wij voortaan een herinnering sturen naar de kaarthouders die bijna de leeftijd van 75 jaar bereiken.'

Of praat mee op het forum

Ook interessant