toggle menu

Miele-keuken van 24.000 euro doet vooral je bloed koken | Radar checkt

Je koopt voor 24.000 euro een hypermoderne keuken van Miele. Dit A-merk met de reclameslogan – er is geen betere – belooft keukenprins Frank Molenaars allerlei technische snufjes zoals de oven aanzetten via een app vanuit de auto of de afzuigkap die automatisch communiceert met de inductiekookplaat. Maar de apparatuur werkt voor geen meter. Frank zit met de gebakken peren en het enige dat gaat koken is zijn bloed.

Frank Molenaars kookt graag en is zoals hijzelf zegt een digi-freak. Hij is dol op technische snufjes: ook in zijn keuken. Zoals de oven aanzetten via een app vanuit de auto en dat je lasagne klaar is als je thuiskomt. Of het gebruik van Connectivity, zodat de afzuigkap automatisch aangaat als je de inductieplaat aanzet en zelf regelt hoe hard die moet zuigen. 

Toonaangevend A-merk

Frank gaat niet over één nacht ijs. Hij begint in april 2018 met zijn oriëntatie. In december 2018 belandt hij in Alkmaar bij Miele Kitchen Experience Center partner. Eind januari 2019 krijgt hij het bericht van Miele dat de nieuwe 7000 serie op de markt komt. Tegen Frank wordt door een Miele-manager gezegd: 'Met de 7000-serie worden we weer toonaangevend in de markt, dat wat je van een A-merk mag verwachten.' Vervolgens bezoekt Frank twee keer de Miele-showroom in Vianen en ook daar wordt hem de state-of-the-art 7000-serie van Miele aangeraden. 

Verkeerde maten

In maart 2019 bestelt Frank voor 24.000 euro Miele-keukenapparatuur bij Eiland de Wild Keukens in Alkmaar. In mei worden de spullen geleverd, maar het kookplezier vergaat Frank al snel. Bij de installatie blijkt er van alles mis. Er moet een nieuwe inbouwkast geleverd worden, want de oven, magnetron en warmhoudlade passen niet, omdat de catalogus de verkeerde maten geeft. Ook de montagebeugel van de inbouwvaatwasser past niet. De vriezer van ruim 2049 euro gaat na drie maanden spontaan ontdooien. Frank kan de hele inhoud van de vriezer weggooien. Ook de functie Connectivity om de afzuigkap automatisch te laten communiceren met de inductieplaat werkt niet. Het ene product heeft versie 2.0 en de andere 3.0 en die ‘praten’ niet met elkaar. Frank heeft hier uitdrukkelijk naar gevraagd. En tot twee keer toe is bevestigd dat het ‘geen enkel probleem’ zou zijn. Verder zou de afzuigkap volgens de folder en de verkoper efficiënt en fluisterstil zijn met speciale isolatie. Maar het apparaat is verre van stil: hij maakt 70 decibellen geluid in plaats van het maximum van 62 decibellen zoals de catalogus en het energielabel vermeldt. 'Ook dit is kopersbedrog',  zegt Frank.

Sorry, drukfoutje

Daarnaast heeft de inductiekookplaat van bijna 3000 euro niet de functie TempControl (vastzetten van de temperatuur op een aantal graden). Oeps sorry, drukfoutje in de catalogus. Daarnaast leidt deze inductieplaat met drie fases een eigen leven. Elke fase zou 3600 watt vermogen moeten hebben. Maar zodra een pan warm wordt, schakelt de spanning terug en wordt het gehakt, de wokgroenten of pannenkoeken niet gaar, omdat het vermogen wegvalt en alleen nog zachtjes pruttelt. Ook al zet je de kookplaat op Booster+ dan zie je het vermogen snel teruglopen naar zo’n 800 watt. En als Frank er een gietijzeren braadpan opzet, wordt slechts de ene helft van de pan warm en blijft de andere helft koud. 

Foutcode

Frank zegt: 'Het is niet de kwaliteit die ik verwacht had van Miele. Ik ben vooral boos over beloftes die ze niet waarmaken.' Een dag vóór Kerst komt een Miele-monteur langs en constateert dat de inductieplaat een foutcode geeft, maar geen idee wat dat inhoudt. In januari stuurt Frank een mail naar het keukenbedrijf dat hij geen vertrouwen heeft in reparatie van deze plaat en vraagt om vervanging. Desnoods een ouder type kookplaat. Inmiddels kookt Frank van woede. Hij vindt de geleverde spullen en de service niet A-merk waardig. Het gaat om een hoop geld en niet om een goedkope keuken van een prijsvechter. 'Ik voel mij aardig bekocht. En na negen maanden werkt de keuken nog steeds niet naar behoren. En die app om je oven aan te zetten is ook nog steeds niet operationeel.'

Garantie

Frank schakelt de hulp in van Fons Hendriks. Bij een niet deugdelijk product moet je voor garantie naar de winkel waar je het product gekocht hebt en niet naar de fabrikant in dit geval Miele. Eiland de Wild Keukens zegt vervolgens alle hulp toe:

  • Reparatie van de inductiekookplaat is inmiddels doorgegeven aan Miele
  • Mocht na de reparatie de kookplaat toch niet optimaal functioneren, dan krijgt Frank een andere kookplaat. Omdat de maat afwijkt, zal het keukenbedrijf een nieuw aanrechtblad aanbieden met 30% korting en gratis montage.
  • Frank krijgt 500 euro compensatie voor het gemis van Tempcontrol zoals de Miele-catalogus foutief vermeldde.
  • Ook krijgt hij 50 euro vergoeding voor al het bedorven eten, omdat de vriezer spontaan ontdooide.
  • De afzuigkap wordt losgemaakt en eventuele schade zal worden vergoed.
  • Het keukenbedrijf heeft geen invloed op wanneer de Miele-app het doet, maar Eiland de Wild Keuken heeft deze klacht nogmaals gemeld bij Miele.

Meer over:

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant