toggle menu

Mora stopt meer kip in hamburger dan in kipburger | Radar checkt

Tot onze verrassing zit in de Mora kipburger minder kippenvlees dan in de gewone hamburger van Mora. Hoe zit dat?

De hamburger is geen beschermd product, dus er gelden geen regels welk vlees in de hamburger moet zitten. Maar als op de verpakking 'kipburger' staat en er zit minder kippenvlees in dan een 'gewone' hamburger, kijkt Radar daar vreemd van op.

In de meeste hamburgers, die in de diepvriesvakken liggen van de supermarkt, zit voornamelijk kippenvlees. Zo heeft de Beckers Hamburger 71 procent kipseparatorvlees. Albert Heijn eigenmerk hamburger bestaat uit 64 procent kipseparatorvlees. Mora hamburger heeft 52 procent gesepareerd kippenvlees. Mora blijkt als enige producent ook een 'kipburger' in het assortiment te hebben, dat ons de gelegenheid biedt deze te vergelijken met de gewone hamburger.

Die kipburger bestaat voor 40 procent uit kippenvlees. Minder dan in de gewone hamburger van Mora dus. Hoe zit dat?

Paneermiddel

De hamburgerproducent Mora begrijpt de vraag. In Mora's kipburger zit enkel kippenvlees. In de 'gewone' hamburger zijn er ook enkele procenten varkensvlees toegevoegd. Daarom kan de 'gewone' hamburger niet prijken met de naam 'kipburger'. Daarnaast beschikt Mora's kipburger over paneermiddel, waardoor de verhoudingen anders liggen dan bij de gewone hamburger waar enkel kruiden toegevoegd zijn.

Om onduidelijkheid te voorkomen, moet de consument altijd de achterkant van de verpakking lezen waar het in kleine lettertjes staat aangegeven. Aldus vleesproducent Mora.

Meer over:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant