toggle menu

Radar checkt: Geen internet in appartementencomplex wegens nep graafverbod

Demi, Jordy, Elisa en Jesse zijn blij met hun appartement in Haarlem. Ze balen alleen wel dat ze geen telefoon, televisie en internet hebben. De gemeente zou uitvoerder BAM een graafverbod hebben opgelegd voor het complex op de Jansweg in Haarlem, waardoor er geen kabels gelegd kunnen worden.

Sinds augustus proberen de bewoners te achterhalen waarom het graafverbod er is, maar zonder succes. Ze lopen tegen een muur aan en schakelen de hulp in van Radar.

'Onze verhuurder heeft zijn best gedaan om ons internet te geven,' vertelt Demi aan verslaggever Fons. 'Maar wij komen er verder ook niet uit.' Volgens Demi is het lastig om te achterhalen wie de verantwoordelijken zijn.

Van het kastje naar de muur

Fons belt daarom samen met een aantal bewoners om erachter te komen wie het graafverbod heeft opgelegd en wat de reden hiervoor is.  Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd.

Van de gemeente krijgen ze uiteindelijk twee schriftelijke reacties. 'Feitelijk is er nergens in Haarlem sprake van een graafverbod', zegt de Gemeente Haarlem eerst. Daarna zegt ze dat Ziggo deze week een akkoord heeft gekregen om kabels te leggen en dat Connect-Z de uitvoerder is. Connect-Z weet van niks en verwijst hen door naar bouwbedrijf BAM.

Toch geen graafverbod?

Na meerdere telefoongesprekken vertelt BAM wat er aan de hand is: 'Het heeft volgens mij niks te maken met een graafverbod. De werkzaamheden zijn niet zo afgerond, zoals dat hoort te gaan', zegt de woordvoerder van BAM.

Op de dag van de uitzending is BAM begonnen met het graven, zodat de kabels gelegd kunnen wordens. Binnen twee dagen hebben de bewoners internet en televisie.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant