Toeslag kinderopvang

Opa en oma passen met veel plezier op uw kinderen. Sinds de verruiming van de Wet op de kinderopvang kunt u hen hiervoor betalen. Veel ouders maakten dankbaar gebruik van deze regeling. Echter, nu blijkt dat dit u een hoop geld kan kosten. Want als het gastouderbureau waar u bij aangesloten bent, verdacht wordt van fraude komt de fiscus bij u op bezoek. De ontvangen kinderopvangtoeslag moet dan in zijn geheel worden terugbetaald. 

Radar zoekt uit waarom de belastingdienst bedragen tot wel 27.000 euro terugverlangt van jonge gezinnen. 

Forumreacties (85)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 17-09-2010 13:04
  Opa en oma passen met veel plezier op uw kinderen. Sinds de verruiming van de Wet op de kinderopvang kunt u hen hiervoor betalen. Veel ouders maakten dankbaar gebruik van deze regeling. Echter, nu blijkt dat dit u een hoop geld kan kosten. Want als het gastouderbureau waarbij u aangesloten bent, verdacht wordt van fraude, komt de fiscus bij u op bezoek. De ontvangen kinderopvangtoeslag moet dan in zijn geheel worden terugbetaald.

  Radar zoekt uit waarom de belastingdienst bedragen tot wel 28.000 euro terugverlangt van jonge gezinnen.

  Maandag 20 september in Radar, 20.30 uur
 • J
  • jenna23
  • 20-09-2010 08:54
  Bij ons paste mijn schoonmoeder veel op. Er kwam iemand van Gastouderbureau de Appelbloesem langs om uitleg te geven over de zogenoemde "opa en oma regeling".
  Wij zagen deze regeling wel zitten aangezien we op deze manier onze dankbaarheid konden tonen.
  De regeling is van start gegaan met de belofte dat het ons niets zou kosten.
  2 jaar later kwam het bericht dat FIOD de administratie van de Appelbloesem in beslag had genomen op verdenking van fraude. De Appelbloesem heeft zich failliet laten verklaren en uiteindelijk kwam er bij ons een terugvordering van ongeveer 16.000 euro binnen. Een bedrag wat mijn schoonmoeder niet heeft binnengekregen, die heeft maximaal 3000 euro gekregen en dit hebben we ook direct teruggestort naar de beslastingdienst
  We hebben bezwaar gemaakt bij de belastingdienst en kregen als antwoord dat het bezwaar niet kon worden ingewilligd omdat er volgens hun geen sprake was van betaalde opvang.
  Door deze situatie zijn wij in financiele problemen gekomen en hebben wij ons onder bewindvoering laten zetten. Dit geeft een zware last op ons gezin, mijn man is hierdoor zelfs ruim een half jaar overspannen geweest.

  Ik weet niet welke stappen ik moet ondernemen maar zoals de situatie nu is voelt zo onterecht en niet eerlijk. We moeten veel betalen voor iets wat we niet hebben ontvangen
 • A
  • annamiek d
  • 20-09-2010 09:16
  hoi

  wij hebben inderdaad deze brief ook gekregen en weet nog niet wat wij betalen moeten.

  de belastingdienst zei dat wij bezwaar moesten indienen op het moment dat de beschikking komt.

  wij zijn eigenlijk niet van plan om te betalen omdat mijn ouders idd gewoon alle uren opgepast hebben die we hebben opgegeven en soms nog meer. en doordat hun (de appelbloesem) niet gezegd hebben dat er ook een ouderbijdrage betaald moet worden zijn wij nu de dupe en niet alleen wij ook mijn broer met zijn gezin en mijn ouders.

  bij de appelbloesem valt helaas geen verhaal of geld meer te halen die zijn er lekker makkelijk vanaf gekomen. maar ik vind wel dat de belstingdienst erbij na moet denken dat gezinnen zo ontzettend in de problemen komen door een bedrijf dat verkeerd gehandeld heeft en verkeerde voorlichting heeft gegeven.
Alle reacties (85)

Ook interessant