Tv-uitzending 12-11-2018

Omdat je in 2017 het hele jaar in het buitenland zit, verhoog je je eigen risico van je ziektekostenverzekering tot €800. In 2018 verlaag je je eigen risico weer omdat je specialistische behandelingen moet ondergaan. Dan ontvang je een rekening waarin staat dat de behandeling die gedaan is in 2018 wordt verrekend met het eigen risico van 2017. Hoe zit dat? En: niets is zo vervelend als post die zoek raakt.

Naheffing eigen risico ziektekosten

De boodschap komt lang geleden binnen als een mokerslag, je hoort de diagnose borstkanker. Gelukkig slaan de behandelingen aan en daardoor ben je nu kankervrij. Je laat wel elk jaar borstcontroles uitvoeren. Omdat je in 2017 het hele jaar in het buitenland zit, verhoog je je eigen risico tot €800 omdat je toch geen controles in Nederland hebt. In 2018 ben je weer terug. Omdat je weet dat je naast de borstcontrole ook nog andere specialistische behandelingen moet ondergaan, verlaag je weer je eigen risico. Want het is wel zo logisch dat een behandeling die je in 2018 ondergaat, wordt verrekend met je eigen risico van 2018. Althans, dat denk je. Want dan krijg je een rekening op de mat waarin staat dat de behandeling die gedaan is in 2018 wordt verrekend met het eigen risico van 2017. Toen je helemaal niet naar het ziekenhuis bent geweest. Waarom? Omdat er nog een zogenaamd DBC- zorgtraject openstaat. Pardon? Radar legt uit.

Verzekering PostNL

Niets is zo vervelend als post die zoek raakt. Helemaal als je zzp''er bent en qua inkomsten afhankelijk van de pakketten die je verstuurt. Gelukkig kan je het pakket verzekerd versturen, via PostNL. Mocht er iets gebeuren, krijg je toch het verzekerde bedrag terug. Denk je, want op het moment dat je aanspraak maakt op de verzekering, omdat het pakket inderdaad verdwenen is, krijg je opeens maar 60% van de aankoopwaarde uitgekeerd. Dat staat nergens in de kleine lettertjes vermeld. Kan PostNL dit wel maken?

Ook interessant