background branding

45 procent minder suiker in Lipton Ice Tea

liptonicetea6.jpg

Unilever stopt vanaf deze week zo'n 45 procent minder suiker in de normale Lipton Ice Tea met prik. De fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, waardoor de originele smaak behouden blijft.

Als gevolg van de ingreep verdwijnen er in de Benelux op jaarbasis in totaal ruim 700 miljoen suikerklontjes uit de populaire frisdrank. Voortaan zit er in 100 milliliter Lipton Ice Tea Sparkling nog maar 4,5 gram suiker, waar dit voorheen ongeveer 8 gram was. De groene thee-variant van de frisdrank bevat al langer minder suiker.

Aandacht voor de gezondheid

De stap past in de huidige trend waarbij fabrikanten trachten in te haken op de groeiende aandacht voor gezondheid onder consumenten. Coca-Cola kondigde onlangs nog aan in Nederland helemaal te stoppen met de suikerhoudende versie van Sprite.

'Maatregelen te klein en te laat'

Voedselwaakhond Foodwatch liet weten de stap van Unilever en van andere frisdrankproducenten 'te klein en te laat' te vinden. Door overmatige suikerconsumptie nemen overgewicht en diabetes volgens de organisatie hand over hand toe. 'Naast al het menselijk leed waar dat toe leidt, lopen ook de zorgkosten hierdoor op.'

Bron: ANP