background branding

ACM: pas op voor agressieve en misleidende verkooppraktijken Kabel-gigant.com

12012021 kabels.jpg

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt Nederlanders voor de agressieve en misleidende verkooppraktijken van Kabel-gigant.com. Dat bedrijf stuurt ongevraagd pakketjes met bijvoorbeeld draadloze oordopjes of USB-kabels naar consumenten met daarbij het verzoek daarvoor te betalen. Vervolgens krijgen de consumenten betalingsherinneringen en aanmaningen.
 

De toezichthouder ontving tientallen meldingen van mensen die door Kabel-gigant.com waren benaderd. Zij kregen producten opgestuurd die ze niet hadden besteld met daarbij een rekening van 14,95 euro. Daarna kregen ze betalingsherinneringen en werd het bedrag met 25 euro verhoogd. Ook werd gedreigd met een incassoprocedure.

Perfectionbody

Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is hetzelfde bedrijf dat eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd toezond. De ACM waarschuwde halverwege vorig jaar voor Perfectionbody.

Niet betalen

De ACM wijst erop dat mensen die ongevraagd iets krijgen toegestuurd, daar nooit voor hoeven te betalen. Consumenten hoeven het product ook niet terug te sturen. 'Wij roepen consumenten uitdrukkelijk op niet te betalen', zegt directeur consumenten van de ACM Edwin van Houten in een toelichting.

Bron: ANP