background branding

Als de feestvierder van huis is, dansen de inbrekers op tafel: InbraakMonitor voorziet stijging carnavalsweekend

25022022-inbrekers.jpg

Het aantal inbraken zal komend carnavalsweekend naar verwachting flink toenemen. Terwijl Nederland reikhalzend uitkijkt naar het eerste grootschalige feest na het afschaffen van de meeste coronamaatregelen, zien inbrekers hun kans schoon om op boevenpad te gaan, schrijft De Telegraaf.

De afgelopen weken nam het aantal inbraken in vergelijking met dezelfde periode in 2021 al met 65 procent toe na de versoepelingen tijdens de coronapandemie. En als straks veel feestvierders van huis zijn, zal het aantal insluipingen en diefstallen uit woningen verder toenemen.

Dat voorspelt de InbraakMonitor van verzekeraar Interpolis. 'Tijdens de lockdownperiodes in 2020 en 2021 bleven veel mensen thuis en was er een duidelijke afname te zien van het aantal inbraken in Nederland. In 2021 lag het aantal inbraken 40 procent lager dan in 2019, maar na iedere versoepeling van de maatregelen zien we het aantal inbraken weer toenemen', legt woordvoerder Mireille van den Boom uit aan de krant.

Een vreemde in huis vindt niemand fijn. Daarom legt Radar voor je uit hoe je een Politiekeurmerk Veilig Wonen mét subsidie aan kan vragen. Ook vroegen we onze Radarachterban hoe zij hun huis beveiligen.

Bron: De Telegraaf