Amazon met e-books naar Nederland

Het Amerikaanse webwinkelbedrijf Amazon betreedt de Nederlandse markt. Het biedt vanaf nu e-books aan via de nieuwe Kindle Store op www.amazon.nl, maakte het woensdag bekend.

Tot dusver werden klanten via dat adres doorgelinkt naar de Britse webpagina van Amazon. Volgens topmanager Jorrit van der Meulen van Amazon Kindle is de nieuwe elektronische boekwinkel 'op maat gemaakt voor Nederlandse klanten'.

Er zijn ruim 20.000 Nederlandstalige titels verkrijgbaar. Daaronder zijn bestsellers als 'De Kraamhulp' van Esther Verhoef, 'Kieft' van Michel van Egmond, 'Toen ik je zag' van Isa Hoes en 'Huis van herinneringen' van Nicci Gerrard. Daarnaast biedt Amazon meer dan 3 miljoen titels aan in andere talen.Reactie Bol.com

Marktleider Bol.com ziet de komst van een nieuwe concurrent met vertrouwen tegemoet. 'De Nederlandse markt is al behoorlijk sterk ontwikkeld met zo'n 150 aanbieders', zei topman Daniel Ropers tegen het ANP. 'Daarbij zijn ook al grote Amerikaanse partijen als Apple en Google. Toch kiest nog altijd 60 procent van de consumenten voor Bol.com'.

Amazon maakte verder bekend dat onafhankelijke schrijvers de mogelijkheid krijgen hun boeken rechtstreeks te publiceren op amazon.nl via Kindle Direct Publishing (KDP). Zij kunnen daarmee tot 70 procent aan royalty's verdienen. 'Veel mensen hebben een verhaal dat ze willen vertellen, wij willen het hen graag gemakkelijk maken om hun boeken te delen met hun lezers', aldus Van der Meulen.

Bron: ANP