Bedrijfskantines serveren vegetarisch voor dierendag

kantine-vegetarisch-dierendag-04102019.jpg

Tweeduizend Nederlandse bedrijfsrestaurants serveren vrijdag, op dierendag, uitsluitend vegetarische lunchgerechten. Ze doen mee aan het initiatief 'Eet Geen Dierendag' van Wakker Dier. De organisatie is erg blij met de inzet van negentien cateringbedrijven die zich hebben aangesloten bij de actie.

Tientallen grote bedrijven als Aegon, Bol.com, Rabobank, ING, AkzoNobel en KPN en maatschappelijke organisaties als het Wereldnatuurfonds en Natuurmonumenten doen mee. In totaal werken daar een half miljoen mensen, aldus Wakker Dier. Dat is een forse stijging ten opzichte van de vorige editie van Eet Geen Dierendag. Toen bereikte de actie 300.000 mensen.

'Waarde hechten aan dierenwelzijn'

'Voor bedrijven is minder vlees serveren een goede manier om te laten zien dat ze waarde hechten aan dierenwelzijn, milieu en gezondheid', zegt een woordvoerster van de dierenwelzijnsorganisatie. De organisatie wijst erop dat in Nederland dagelijks 500.000 dieren worden opgegeten. 'Minder vlees eten leidt uiteindelijk tot minder dieren in de veehouderij. Voor de overige dieren komt dan meer ruimte vrij, die kan worden gebruikt om hen een beter leven te geven.'

Bron: ANP