Bel-me-niet Register

Ingeschreven staan bij het Bel-me-niet Register betekent nog niet dat je ook daadwerkelijk verlost bent van telemarketeers. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, laten de regels van het register bedrijven nog de nodige ruimte om toch contact met je op te nemen. Dat is bij lang niet alle consumenten bekend.

Er zijn twee uitzonderingen op het Bel-me-niet Register.Bedrijven mogen je benaderen als je klant of ex-klant bent. Ook mogen bedrijven telefonisch contact opnemen als je hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven, bijvoorbeeld door akkoord te gaan met de voorwaarden voor deelname aan een prijsvraag.

Weinig mensen zijn op de hoogte van de regels en de gang van zaken bij het Bel-me-niet Register, zo blijkt uit onze enquête. Een consument moet onmiddellijk worden ingeschreven in het Bel-me-niet Register als hij niet wilt wachten op het interactieve bandje aan het einde van een gesprek. Ook moet je je apart inschrijven bij het Onderzoekfilter om niet meer gebeld te worden door (markt)onderzoeksbureaus.

Forumreacties

70
  • Door Radar

Ergernis nummer 1: ongewenste telefoontjes van telemarketeers. Het Bel-me-niet Register zou uitkomst moeten bieden, maar ondanks registratie word je toch nog gebeld. Radar heeft dé uitkomst om van deze vervelende telefoontjes verlost te worden. Maandag 16 april in Radar, om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1

  • Door ciske

Geen last meer van, 1 keer geregistreerd en nooit meer ongewenste telefoontjes.

  • Door snepke

Geen last meer van, 1 keer geregistreerd en nooit meer ongewenste telefoontjes.
De meeste laten je met rust,maar er zijn er die schi.jt aan het bel me niet register hebben.