Ingeschreven bij Bel-me-niet Register maar toch gebeld?

bel-me-niet-wel-gebeld-180503.jpeg

Radar krijgt regelmatig klachten van consumenten die ingeschreven staan bij het Bel-me-niet Register, maar toch door telemarketeers worden gebeld. Hoe schrijf je je in bij het register en wat doe je als je na registratie toch telefoontjes krijgt?

Het Bel-me-niet Register wordt gebruikt bij telemarketing. Mensen die ingeschreven staan in dit register mogen niet zomaar worden gebeld door organisaties. Consumenten kunnen zich registreren met zowel vaste als mobiele telefoonnummers. Een inschrijving bij het Bel-me-niet Register is voor altijd geldig: als je weer telefonische aanbiedingen wilt ontvangen, moet je jezelf afmelden voor het register.

Ik ben ingeschreven bij het register maar ik word toch gebeld. Hoe kan dit?


Ik ben ingeschreven bij het register maar ik word toch gebeld. Hoe kan dit?

Ben je klant (geweest) bij een bedrijf, dan kan zo'n organisatie om je contactgegevens vragen. Als je die gegevens hebt verstrekt, dan mag je gebeld worden. Tijdens het gesprek kun je wel aangeven gebruik te willen maken van 'het recht van verzet'. Als je hier een beroep op doet, mag een bedrijf jou niet meer bellen (tenzij je zelf een terugbelverzoek doet).

Bedrijven mogen een belbestand vier weken gebruiken, bovendien duurt het maximaal twee weken voordat de inschrijving is verwerkt. Ontvang je na zes weken alsnog commerciële telefoontjes, dan kun je dit melden bij ConsuWijzer.Hoe blokkeer ik telefoontjes over marktonderzoeken?

Het is niet mogelijk om telefoontjes over marktonderzoeken te blokkeren in het Bel-me-niet Register. Als je je aanmeldt bij Onderzoekfilter kun je belletjes over zulke onderzoeken stopzetten. Een registratie bij Onderzoekfilter geldt voor drie jaar en is mogelijk voor zowel vaste als mobiele telefoonnummers.

Bron: Bel-me-niet Register/ConsuWijzer