'Bezitters aflossingsvrije hypotheek maken zich geen zorgen om aflopen lening'

aflossingsvrije-hypotheek-zorgen-01102019.jpg

Onder woningbezitters met een aflossingsvrije hypotheek leven amper zorgen om het aflopen van hun lening. Slechts 1 procent van hen denkt een probleem te hebben na het aflopen van hun hypotheek, maakt de Consumentenbond op uit een enquête onder bijna 6000 mensen.

Voor veel huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek loopt die lening binnen nu en enkele jaren af. Daarna moeten ze aflossen of nieuwe afspraken maken over een verlenging van hun hypotheek.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) op dat zeker 9000 Nederlanders in de problemen komen bij het aflopen van hun aflossingsvrije hypotheek. Hier maken woningbezitters  zich volgens de Consumentenbond dus niet vaak zorgen over. 

Banken dringen aan om vooraf af te lossen

Banken dringen er bij deze woningbezitters al geruime tijd op aan vooral af te lossen, om financiële tegenvallers te voorkomen. Bijna de helft van de deelnemers aan de peiling van Consumentenbond lijkt aan die oproep gehoor te geven: 46 procent heeft de hypotheek op de einddatum bijna of geheel afgelost, of verwacht die dan af te lossen met eigen geld. Daarnaast geeft een kwart aan de hypotheek te verlengen met nieuwe afspraken.

Uitzending Radar over aflossingsvrije hypotheken

Vorig jaar besteedde Radar in de uitzending uitgebreid aandacht aan aflossingsvrije hypotheken. Waar moet je op letten? Wat zijn de gevaren? Bekijk het fragment hier.
 

Bron: ANP / Consumentenbond