Bij deze banken kun je voortaan via je mobiel betalen met Google Pay

17112020 google pay.jpg

Als je een rekening hebt bij Bunq, N26 of Revolut, kun je vanaf nu contactloos betalen met je smartphone in Nederlandse winkels via Google Pay. Dat meldt RTL Nieuws. 

Contactloos betalen met Google Pay houdt in dat je kunt betalen door je smartphone kortstondig dichtbij de betaalautomaat te houden.

Google Pay nog niet beschikbaar voor klanten van andere banken

De betaaldienst van Google is verder nog niet beschikbaar in Nederland, maar wel in veel andere landen, waaronder de Verenigde Staten en landen in Europa. Alleen klanten van de bovengenoemde banken kunnen vooralsnog dus gebruikmaken van Google Pay in Nederland. ‘We hopen dat het snel voor meer Nederlanders mogelijk wordt om Google Pay te gebruiken’, zo verklaart een woordvoerder tegenover RTL.

Waar kun je contactloos betalen met Google Pay in Nederland?

Als je dus klant bent van deze banken kun je de contactloze betaaldienst gebruiken in alle winkels die betalingen met Mastercard en Visa accepteren. Je kunt overigens ook online betalen bij webwinkels die Google Pay accepteren.

Hoe voeg je een creditcard toe aan Google Pay?

Je kunt ook een creditcard toevoegen aan Google Pay. Dit gaat via de optie 'Aan Google Pay toevoegen' in de apps van de desbetreffende banken die de betaaldienst beschikbaar stellen in Nederland.

Geen klant van deze banken, maar toch contactloos betalen via je iPhone of Apple Watch?

Als je geen klant bent van deze banken, maar wel contactloos via je mobiel wilt betalen, kun je gebruikmaken van Apple Pay. Hier kun je lezen hoe je kunt betalen met je mobiel:

Pinnen met je mobiel, hoe werkt dat?

Kun je met Samsung Pay betalen in Nederland?

Nee, de contactloze betaaldienst van Samsung is nog niet beschikbaar in Nederland.

Vrees blijvend verdwijnen contant geld?

Vrees jij dat contant geld uiteindelijk zal verdwijnen? Hier kun je de regels omtrent het weigeren van contant geld vinden. Radar heeft hier onderzoek naar gedaan. Uit de poll blijkt dat twee op de drie deelnemers minder met contant geld betalen in coronatijd. Vooral op initiatief van de winkels, die contanten weren. Je kunt de volledige uitslag hier lezen:

Vrees voor blijvend verdwijnen contant geld