background branding

Biologische producten goedkoper in supermarkt

biologisch_780_0507.jpg

In de supermarkt zijn de meeste biologische producten goedkoper dan in een gespecialiseerde natuurvoedingswinkel. Dat meldt de Consumentenbond die de prijs van 150 vergelijkbare producten vergeleek bij supers en biologische winkels.

Opvallend is volgens de bond dat het prijsverschil tussen biologisch en niet-biologisch erg afhangt van het soort product. Biologische kip is bijvoorbeeld zo'n drie keer duurder dan niet-biologische, maar er is nauwelijks prijsverschil tussen biologische en gewone melk.

Voor biologische producten zijn supermarktketens Dirk, Deka, Hoogvliet en Jumbo het goedkoopst. Natuurvoedingswinkel Estafette is het duurst: een mand met biologische producten als kipfilet, melk, koffie, appelsap en spaghetti kost bij Dirk 26,60 en bij Estafette 38,40 euro.

Meer productkennis

Bionext, de belangenbehartiger van de biologische sector, geeft aan dat er een aantal oorzaken zijn voor het prijsverschil. Zo is de service in gespecialiseerde natuurvoedingswinkels groter, heeft het personeel vaak meer productkennis en is het aanbod van producten groter dan in normale supermarkten.

Bron: ANP / Bionext