background branding

'Consument moet in 2015 broekriem aanhalen'

Grote groepen consumenten krijgen in het nieuwe jaar te maken met een flink pakket aan overheidsmaatregelen en nieuwe wetgeving.

Daarom heeft overheidsplatform Wijzer in geldzaken een speciale tool op de website geplaatst, waar consumenten kunnen kijken wat dit precies voor hun financiële situatie betekent.

Geldzaken

Bij veel mensen bestaat volgens het platform waar koningin Máxima erevoorzitter van is, ten onrechte het beeld dat er niet zo veel verandert voor de geldzaken van consumenten. 'Niets is minder waar', waarschuwt de organisatie.

Minder pensioen

'Iedereen bouwt in 2015 flink minder pensioen op. De verandering van de algemene heffingskorting, de oorzaak van de naheffing, krijgt in 2015 een vervolg. Ouders krijgen te maken met de afschaffing van verschillende regelingen. Dit kan vooral voor gescheiden ouders flinke inkomensgevolgen hebben. Huizenbezitters en huizenkopers krijgen te maken met nieuwe regels en vanaf september gaat het studieleenstelsel van start.'

Broekriem aanhalen

Hoewel de economie voorzichtig uit het dal lijkt te klimmen, moet de Nederlander in het nieuwe jaar opnieuw de broekriem aanhalen om het huishoudboekje van zichzelf en het land op orde te houden. 'De maatregelen die hiervoor getroffen worden, zijn stuk voor stuk ingewikkeld en de invloed van deze veranderingen op de persoonlijke financiële situatie kan groot zijn', aldus Wijzer in geldzaken.

Bron: ANP