DSW-premie blijft in 2015 gelijk

De premie van de basisverzekering bij DSW gaat in 2015 niet omhoog. Klanten betalen net als dit jaar 95 euro per maand. De Schiedamse zorgverzekeraar maakte dinsdag traditiegetrouw als eerste verzekeraar de bedragen voor komend jaar bekend. Over het hele jaar zijn verzekerden 1140 euro kwijt.

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde tijdens Prinsjesdag nog aan dat de jaarpremie gemiddeld met 110 euro zou stijgen naar 1211 euro. Maandelijks zou dat neerkomen op een tientje extra. DSW zegt dat het ministerie de kosten hoger inschat dan nodig is en dat daarom de premie gelijk kan blijven.

Geld terug


Geld terug

Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van DSW blijven in 2015 gelijk. Klanten van DSW krijgen bovendien geld terug, omdat de verzekeraar eenmalig de premie over 2014 naar beneden heeft bijgesteld. Verzekeringnemers kunnen het geld in de tweede helft van november op hun rekening verwachten.

De laatste jaren is DSW steeds de eerste verzekeraar die met de nieuwe premie komt. De komende weken komen de andere verzekeraars met hun premies voor 2015.

Bron: ANP