De thermostaat, de CV en de waterkoker: de beste tips om energie te besparen op een rij

93736168_l.jpg

Afgelopen jaar stond ook in het teken van een energiecrisis. De prijzen van gas en elektriciteit zijn gigantisch gestegen en dat merkte iedere Nederlander in zijn portemonnee. We schreven in 2022 veel artikelen over het besparen van energie in huis. De vijf best gelezen artikelen over het besparen van energie vind je hier.

5. Wat is de beste stand voor je thermostaat?

Dat je energie en geld kunt besparen als je 's nachts je thermostaat lager zet, weten veel mensen wel. Maar wat als je je huis in de ochtend lekker warm wil hebben, maar je vervolgens het huis uit gaat? Op welke temperatuur zet je de thermostaat als je niet thuis bent? Lees het artikel hier.

4. Hoe lang duurt het voordat je een warmtepomp terugverdiend hebt?

De hybride warmtepomp wordt vanaf 2026 de standaard voor het verwarmen van woningen. Maar wat kost het? En belangrijk: hoe lang duurt het voordat je de investering hebt terugverdiend? Je leest het hier.

3. Moet je nou water koken op het gasfornuis of in de waterkoker?

Water koken doen we vrijwel dagelijks. Soms voor een kopje thee, soms voor de aardappelen. We vroegen ons af: welke verwarmer het meest efficiënt is: de waterkoker of het gasfornuis? En wat is het goedkoopst? Alles over waterkoken lees je in dit artikel.

2. Een energierekening van nul euro, zo doe je dat.

Echt besparen op de energierekening, Krijn deed het. Hij investeerde 8500 euro en heeft nu een energierekening van nul euro. Hoe hij dit voor elkaar kreeg? Je leest het hier.

1. Eenvoudig besparen door je CV-ketel anders af te stellen

Het artikel over energie besparen dat in 2022 het meest gelezen werd, bevatte een paar simpele tips. Met een paar aanpassingen in de instellingen van je cv-ketel is het namelijk al mogelijk om flink te besparen. En daarmee wellicht onder het prijsplafond te blijven. Hoe? Dat lees je hier.

Overleef de energierekening

Waar mensen voorheen 200 of 300 euro per maand betaalden voor hun energie, worden ze nu geconfronteerd met een verdubbeling en soms zelfs bijna een verdriedubbeling. Hoe ga je hiermee om? En wat kun je doen? Kijk de serie 'Overleef de energierekening'.