background branding

E-bike kopen? Nu aanschaffen kan veel geld schelen

elektrische_fiets.jpg

Wil jij al een tijdje een elektrische fiets kopen, maar schrikken de prijzen je af? Het kan lonen om er binnenkort een aan te schaffen. Verschillende fabrikanten hebben de prijzen namelijk fors verlaagd, melden het Financieele Dagblad (FD) en het Algemeen Dagblad (AD).

Honderden euro's korting

Volgens de kranten kan het voordeel oplopen tot honderden euro's. Het zit zo: tijdens de coronacrisis waren e-bikes ontzettend populair. Fietsen was namelijk een van de weinige activiteiten die je nog kon doen. Fabrikanten kregen echter problemen met de aanvoer van onderdelen, waardoor er schaarste ontstond. 

Fietsdealers sloegen voor de zekerheid veel fietsen in, maar nu ziet de markt er heel anders uit. Consumenten zijn bijvoorbeeld een stuk voorzichtiger met grote aankopen vanwege de hoge inflatie. Het resultaat: fietsdealers hebben enorme voorraden en proberen daar nu vanaf te komen.

Prijsverlagingen door heel het land

Om welke fietsmerken gaat het? Volgens het AD zijn de prijsverlagingen te vinden in fietsenzaken door heel het land. Onder meer Accell, een van de grootste producenten in Europa, heeft de prijzen verlaagd. Het gaat om bepaalde modellen van Batavus, Sparta en Koga. 

Ook online zijn kortingen te vinden. Zo adverteert Stella op haar website met een korting van 75 procent op elke tweede aan te schaffen e-bike. Ook merken als Advanced, Flyer en Cortina bieden hoge kortingen aan, blijkt uit de artikelen van het FD en AD.

Blijf wel kritisch

Ben je nu van plan een e-bike aan te schaffen? Let er dan wel op dat je dit niet overhaast doet. Het blijft natuurlijk een grote investering. 

Radar sprak eerder met brachevereniging BOVAG over waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo wordt aangeraden het te doen bij een vakman, zodat je terug kunt vallen op de verkoper. Wil je alle tips lezen? Dat kan hier