background branding

Gebeld door een onbekend nummer? Zo achterhaal je wie dit is!

070622 vrouw telefoon site.jpg

Je kijkt eventjes niet op je telefoon en dan heb je opeens een gemiste oproep van een onbekend nummer. Je wilt eigenlijk weten wie jou gebeld heeft, maar je hebt geen tijd of zin om terug te bellen voor je dit weet.

Radar vertelt je hoe je er toch achter kan komen wie dit was en hoe je daar achter kan komen. 

Bekijk de profielfoto via Whatsapp

Ben je gebeld door een 06-nummer? Dan kun je dit nummer opslaan in je telefoon (bijvoorbeeld onder de naam ‘onbekende beller’) en vervolgens dit nieuwe contact opzoeken in Whatsapp. Wanneer je bij dit nummer het profiel opent, kun je de profielfoto openen en zien of je deze persoon herkent. 

Voer het nummer in op Google

Een andere methode die goed werkt is het nummer invoeren op Google. Zo kom je er vaak snel achter of het nummer dat jou heeft gebeld afkomstig is van een bedrijf of instantie. Bovendien zie je of er ervaringen zijn van andere mensen die door dit nummer zijn gebeld en of er bijvoorbeeld een vervelende verkoper aan de andere kant van de lijn hing. 

Naast de opties die meteen op Google verschijnen kun je via deze zoekmachine ook terecht op sites als de Telefoongids of Drimble, waarbij telefoonnummers direct aan bedrijven worden gekoppeld. 

Gebruik de zoekbalk van Facebook

Wat bij veel mensen niet bekend is, is dat je op Facebook ook een telefoonnummer in de zoekbalk in kunt voeren. Veel mensen hebben namelijk jaren terug nog hun telefoonnummer bij hun profiel ingevoerd of hebben Facebook aangemaakt vanaf hun telefoon waardoor hun nummer zichtbaar is. 

Schakel Beller-id in

Op een Android-telefoon kun je bovendien een ‘Beller-id’ inschakelen, waardoor Google het bellende nummer gaat vergelijken met bedrijfsprofielen die op Google te vinden zijn. Het gevolg is dat jij ziet welk bedrijf jou belt, waardoor je meteen weet of je dit bedrijf ook terug wilt bellen of liever wilt negeren. 

Pas op met het terugbellen van onbekende nummers

Tot slot kun je een nummer natuurlijk ook altijd gewoon terugbellen, maar pas hiermee op. Oplichters worden steeds beter in jou bereiken en bellen nu niet alleen meer via buitenlandse nummers, maar vaak ook al via een Nederlands nummer. En word jij vaak gebeld door anonieme nummer? Zo stop je een anonieme beller!

Bron: NU.nl