background branding

Grijs haar? Geen probleem, zo houd je het mooi

Grijs-haar-fohn41493993_s.jpg

Iedereen krijgt op een gegeven moment grijs haar. De een op z’n dertigste al, de ander krijgt pas grijze lokken als hij de zestig gepasseerd is. Daar doe je helaas niks aan: wanneer je grijs wordt is genetisch bepaald. Er zijn manier om het tegen te gaan, door bijvoorbeeld je haar te verven. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun grijze haren omarmen. Wil jij dat ook? Dan heeft Radar voor jou uitgezocht hoe je het beste voor je grijze haar kunt zorgen.

Wat bij grijs haar gebeurt is dat er geen nieuw pigment in je haarcellen wordt aangemaakt. Het pigment zorgt voor de kleur van je haar. Verdwijnt het pigment? Dan wordt je haar grijs.

Grijs haar verzorg je net als alle andere haartypes met shampoo, daarnaast kan je ook een conditioner gebruiken of een haarmasker in doen. Maar er zijn veel verschillende soorten shampoo, conditioner en haarmaskers. Dan is de vraag: welke zijn goed voor grijs haar?

Zilvershampoo

Als je gaat zoeken zul je de term zilvershampoo vast vaak tegenkomen. Dit is een shampoo die vaak blauw of paars van kleur is. Dit komt door het pigment dat er in zit. Het belangrijkste wat het pigment doet, is de gele gloed die vaak komt kijken bij grijs haar neutraliseren. Die gele gloed komt door bijvoorbeeld zonlicht, rook, voeding en medicijnen. Shampoo voor grijs haar wordt daarom ook wel eens anti-yellow shampoo genoemd.

Hydrateren

Daarnaast zul je het woord hydrateren regelmatig zien. Hydrateren heeft in het dagelijks leven te maken met water, maar ja, water voeg je sowieso al toe met het haren wassen. Hydrateren heeft bij haar dan ook een andere betekenis: we hebben het bij haar over oliën en vetten die het haar beschermen. Grijs haar heeft deze vetten nodig, omdat het droger en brozer is. 

Het is dus verstandig om hydraterende haarproducten te nemen. Klinkt misschien lastig, maar tegenwoordig zijn de meeste haarproducten voor grijs haar ook hydraterend. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met nóg een extra haarproduct. Ook makkelijk: je hoofdhuid maakt de oliën ook zelf aan. Was je haar daarom niet te vaak, laat de natuurlijke oliën hun werk doen!

Haarmaskers

Je grijze haar goed verzorgen begint met shampoo en conditioner. Mocht je je haar nog extra willen verwennen, dan zijn daar de haarmaskers. Maskers voor grijs haar gaan stugheid meer tegen dan shampoo en conditioner. Dat komt goed uit, want grijs haar heeft de neiging om stug te worden.

Deze maskers werken voor elk soort haar, niet alleen grijs(wordend) haar. Het heeft een beetje dezelfde structuur als shampoo en conditioner, maar is meestal wat dikker. Vaak kan je deze maskers afwisselen met conditioner, beiden in dezelfde douchebeurt is dus niet nodig. Lees goed  hoe lang je ze in je haar moet laten zitten en hoeveel je moet gebruiken. Dat verschilt namelijk per masker en voor je het weet ga je van stug haar naar glibberend van het vet! 

Een andere manier om je haar te beschermen is je haar niet te vaak en ruw te borstelen. Dit kan je haar extra beschadigen en stug maken.

Kortom, er zijn verschillende dingen die je kan doen om je grijze haar goed te verzorgen. Wees dus niet bang als de eerste grijze plukjes er aan komen. Met de juiste verzorging en wat liefde ziet het er prachtig uit!

Bronnen:

Haarstichting.nl

Haarspullen.nl

Esthetichealth.nl