background branding

Hoe werkt 'Geheime gesprekken' via Facebook Messenger?

fb-messenger-geheimegesprekken-780.jpg

Met de functie 'Geheime gesprekken' van Facebook kun je privéberichten versleuteld versturen. Radar legt uit hoe het werkt.

Als je 'Geheime Gesprekken' inschakelt worden privéberichten via end-to-end encryptie verstuurd. Dat betekent dat ze versleuteld worden op het moment van versturen, en weer ontsleuteld bij de ontvanger. Als iemand berichten onderschept zijn ze dus moeilijker te ontcijferen.

Om van de nieuwe functie gebruik te kunnen maken moet je de nieuwste versie van Facebook Messenger op je telefoon installeren. De update van de app download je via de Google Play Store (Android) of via de App Store (Apple).

Hoe schakel je de Geheime Gesprekken in?

  1. Ga naar de Facebook Messenger-app op je tablet of telefoon;
  2. Ga naar 'Ik' (iOS), rechtsonder in het scherm; Of naar het icoontje met het poppetje rechtsboven (Android);
  3. Via 'Geheime gesprekken' schakel je de functie in.

Of naar het icoontje met het poppetje rechtsboven (Android);

Hoe verstuur je een versleuteld bericht?

  1. Begin een nieuw gesprek. iOS: Klik rechtsboven op het notitie-icoontje (iOS); of klik op + (Android) en vervolgens op 'Bericht schrijven';
  2. Nu kun je ervoor kiezen dat je je bericht versleuteld wil versturen. Deze optie zit een beetje verstopt.iOS: Rechtsboven zie je 'Geheim' staan, klik daarop; Android: Bovenin zie je een schuifje staan, zorg dat deze zo staat dat er een slotje verschijnt
  3. Je kunt nu een tekstbericht versleuteld versturen (een video of een gifje is niet mogelijk). Je kunt met de timer ook instellen dat het bericht nadat het is gelezen na een bepaalde periode wordt verwijderd.

iOS: Klik rechtsboven op het notitie-icoontje (iOS);

of klik op + (Android) en vervolgens op 'Bericht schrijven';

iOS: Rechtsboven zie je 'Geheim' staan, klik daarop;

Android: Bovenin zie je een schuifje staan, zorg dat deze zo staat dat er een slotje verschijnt

Om te controleren of de berichten versleuteld zijn verstuurd klik je in het gesprek op de naam van de ontvanger (iOS) of op de 'i' rechtsboven en vervolgens op 'Apparaatsleutels'.

Geheime gesprekken kun je enkel op je telefoon of tablet voeren met de Fecebook Messengerapp, en de berichten zijn alleen te lezen op het apparaat waar je het gesprek begonnen bent. Vergeet niet: de ontvanger kan je gesprekken wel doorsturen of er een screenshot van maken.

Bron: Facebook / iCulture