Lek in WhatsApp Web: Hoe bescherm je je account?

webwhatsapp-16-03-780.jpg

In de webversie van WhatsApp zat enige tijd een lek. Maak je weleens gebruik van WhatsApp Web? Dan kun je maatregelen nemen om je account (beter) te beschermen tegen kwaadwillenden.

Het beveiligingsbedrijf Check Point ontdekte het lek. WhatsApp heeft imiddels aan technologiesite whatsappen.nl laten weten dat het lek is gedicht.

De kwetsbaarheid maakte het mogelijk om 'kwaadaardige' afbeeldingen te versturen. Als een nietsvermoedende ontvanger het bestand opende kon de aanvaller chatberichten, contacten, foto's en video's inzien.Lees ook: De nieuwe beveiligingsfunctie van WhatsApp instellen (stappenplan)

Tips

Gebruik jij de webversie van WhatsApp, en wil je jezelf beter beschermen? Radar sprak met de redactie van whatsappen.nl, en die geeft enkele tips:

  • Zorg dat je de nieuwste versie van WhatsApp Web gebruikt: sluit je browser af en start het 'm opnieuw op;
  • Log af en toe opnieuw in op WhatsApp Web. Je kunt dat het beste doen via je telefoon. Open WhatsApp > Ga naar Instellingen > WhatsApp Web > Afmelden op alle computers. Zo worden alle sessies waar je nog stond ingelogd beeïndigd. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld nog ingelogd was op een openbare computer, of op een pc van een aanvaller;
  • Wees voorzichtig als je een appje van een onbekende ontvangt! Klik niet zomaar op links, open geen bestanden (afbeeldingen, documenten, et cetera). Krijg je een vreemd appje van iemand die je kent? Check dan even of je echt te maken hebt met de persoon voor wie de afzender zich voordoet.

Bron: whatsappen.nl