Hollandsnieuwe

Onbereikbaarheid en valse beloftes zijn aan de orde van de dag voor mensen die contact opnemen met de klantenservice van hollandsnieuwe. Waar gaat het mis? De provider geeft tekst en uitleg in de studio.

Het regent klachten over hollandsnieuwe. Alleen al op het Radar Forum staan 188 topics over de problemen met deze provider en ook hun eigen Facebookpagina puilt uit van de boze berichten.

Lees meer: Hollandsnieuwe komt met een oplossing

De meeste klachten gaan over niet-werkende simkaarten, het niet kunnen behouden van je nummer bij een overstap, beltegoed en data dat verdwijnt en niet-kloppende facturen. Op zich al vervelend genoeg, maar als je dan hulp zoekt bij de klantenservice van hollandsnieuwe dan begint de ellende pas echt. Je staat uren in de wacht om vervolgens, wanneer je bijna aan de beurt bent, opnieuw achteraan in de wachtrij geplaatst te worden. Probeer je de chatfunctie dan gebeurt hetzelfde en zelfs op aangetekende brieven wordt niet gereageerd. Ondertussen blijft hollandsnieuwe wel abonnementsgeld afschrijven.

Ook het Klachtenkompas van de Consumentenbond staat vol met klachten. Volgens Babs van der Staak van de bond moet hollandsnieuwe meer energie steken in het oplossen van de klachten dan in het werven van nieuwe klanten.

In de studio reageert Marijke de Laat, directeur marketing van hollandsnieuwe, op de vele klachten. Lees welke oplossingen de provider toezegt.

Zit jij bij een andere telecomprovider, maar heb je ook problemen? Lees wat je eraan kunt doen in dit stappenplan.

Forumreacties

18
  • Door Radar

Als je een probleem hebt met provider Hollandsnieuwe en contact opneemt (of probeert op te nemen) met de klantenservice, krijg je te maken met onbereikbaarheid en valse beloftes. Waar gaat het mis? Hollandsnieuwe komt uitleg geven in de studio. En hoe kun je dit bedrijf in gebreke stellen wanneer het niet levert waarvoor je betaalt? Maandag 25 januari in Radar, 20:30 uur, NPO 1

  • Door Appie83

Goed om te horen dat jullie hier aandacht aan willen besteden, ik ben benieuwd naar het verhaal van Hollands Nieuwe. Volgens bellen.com https://www.bellen.com/nieuws/bereikbaarheid-hollandsnieuwe-scoort-slecht die met Hollands Nieuwe gesproken heeft zouden de volgende dingen spelen:

Sommige problemen worden volgens hollandsnieuwe veroorzaakt door de samenvoeging van een aantal systemen. Zo kregen klanten een nieuwe simkaart die niet in alle gevallen goed werkte. Daardoor ontving de klantenservice meer telefoontjes dan normaal te verwerken. Hollandsnieuwe was net met een nieuw callcenter in zee gegaan en kampte nog met opstartproblemen. Het aansluiten en aanpassen van abonnementen maakte het fiasco compleet.
Wat vooral opvalt is dat ondanks deze problemen de reclame op tv gewoon door blijft gaan. Ook kan je nog altijd een Iphone 5s bestellen ondanks dat de levering inmiddels is uitgesteld en pas vanaf 19 februari wordt geleverd.Er zijn nog heel wat mensen die op de Iphone zitten te wachten. Dus degene die de Iphone nu bestellen kunnen waarschijnlijk nog langer wachten. De actie is trouwens volgens de website wegens succes verlengd 🤨: het succes van niet kunnen leveren. En er staat op de website weinig over de problemen bij klantenservice, behalve dan dat het extreem druk is,
Wegens extreme drukte kan het zijn dat het langer duurt om je vraag te beantwoorden, excuses voor het ongemak.
en dat lees je pas als je problemen hebt namelijk onder het tabje klantenservice. Bovendien wat langer duren is werkelijk 45 min tot een uur. Ook op Twitter en blijkbaar op Facebook wordt al een aantal dagen niet gereageerd. Waarom kan HN geen forum op hun website maken? Zoals bijvoorbeeld Simyo. Of bij het bellen naar klantenservice een keuzemenu gesorteerd naar de verschillende problemen? Kortom ik ben benieuwd naar het verhaal. Ze zijn een van de goedkoopste, maar desondanks moet een product natuurlijk goed werken.

  • Door RW1234

Hollandsnieuwe liegt zelfs over hun bereik in het buitenland. Voorbeeld (ik heb er nog meer): Ethiopië Dit land heeft maar één telecomprovider, Ethiotel. Om dus te kunnen bellen in Ethiopië zou Hollandsnieuwe dus een roaming contract met hun moeten hebben. Echter in Ethiopië kon ik dus via Ethiotel dus alleen maar het noodnummer bellen. Dat betekent dat ik dus wel bereik heb, maar dat Hollandsnieuwe geen contract heeft met Ethiotel. Echter ze beweren van wel (zie het "overzicht van landen voor bellen in het buitenland"), Ethiopië staat daar in regio 4: https://www.hollandsnieuwe.nl/_assets/pdf/voorwaarden/hollandsnieuwe-zakelijk-tariefvoorwaarden-20151217.pdf https://www.hollandsnieuwe.nl/_assets/pdf/voorwaarden/hollandsnieuwe-consument-tariefvoorwaarden-20151217.pdf Ik heb nu al bijna 20 keer een klacht hierover ingediend en wordt alleen maar afgewimpeld met de opmerking: "We geven geen garantie op het bereik in het buitenland" Twintig keer reageren dat dit dus niets met bereik maar met roaming contracten van hun zelf te maken heeft geeft mij toch telkens weer bovenstaand antwoord... Zucht...